Lunchroom Clubhouse: hidden gem op het Marineterrein

Ondanks dat La Bolleur geen plannen had om een horecaonderneming te starten, is daar dan toch Clubhouse. Een prachtige lunchroom waar je niet alleen terecht kunt voor een kom soep, sandwich en hun zelf gebrouwen biologische ‘Boys Bier’, maar ook voor korte filmavonden, jazzclub, boatrace of een ouderwets potje bingo. Je vindt deze verborgen parel in hartje Amsterdam op het Marineterrein. En hoe kan het ook anders, als je als ontwerpbureau een lunchroom runt, is het hele interieur natuurlijk van eigen hand en gemaakt in eigen werkplaats. One of a kind dus!



 

Het feit dat La Bolleur een groot verleden heeft in tijdelijke horeca, is misschien ook wel dé reden dat ze benaderd zijn met de vraag om een lunchroom te openen (daar je lees alles over in dit interview). En de locatie, een oase van rust middenin het centrum van de hoofdstad, vonden ze zo tof dat ze het aanbod niet konden weerstaan. Clubhouse fungeert als een clubhuis en ontmoetingsplek voor Amsterdam. Het interieurconcept doet denken aan een toegankelijke huiskamer, maar dan met een creatieve, eigenzinnige look.






Constructieve esthetiek in kleurrijk interieur

In de lichte, neutrale basis komen de kleurrijke elementen in blauw, groen en geel prachtig tot hun recht. Met het grafische dessin van het Berken multiplex tafelblad als verrassende eyecatcher. De slanke lijnen en subtiele ronde vormen in het meubilair zorgen ervoor dat het geel niet te druk oogt, maar juist fris en luchtig. Die vormen en lijnen komen ook terug in de bar, waarin de constructie van Berken multiplex ook een esthetische waarde heeft. Erg kenmerkend voor de signatuur van La Bolleur, een ontwerpbureau dat staat voor plezier in design en graag laat zien hoe iets is gemaakt.




Van grote verbouwing naar groen landschap

Voordat Clubhouse haar deuren opende, stond La Bolleur nog een grote verbouwing te wachten. Het pand was namelijk nog niet geschikt voor horeca. Zelfs voorzieningen als water en de luchtafvoer waren nog niet in het pand aanwezig. Inmiddels is Clubhouse een jaar open en blijft het zich ontwikkelen. Kortom, een ongoing project. Niet alleen het interieur en de lunchroom zelf, maar ook de omgeving is volop in ontwikkeling. Zo zal het interactieve museum Nemo er een ruimte voor volwassenen openen. Daarvoor pakken zij ook de buitenruimte aan. Momenteel worden er groenstroken aangelegd, zodat er meer een parkgevoel ontstaat. En dat kan La Bolleur alleen maar toejuichen, ‘wanneer het Marineterrein zich gaat ontwikkelen als groen landschap, wordt het echt een unieke plek in Amsterdam.’



Specificaties

Ontwerp La Bolleur
Realisatie La Bolleur
Fotografie Ronald Smits
Materiaal Berken multiplex

Toegepaste materialen

Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?