Sluiten

BAARS & BLOEMHOFF TALENT AWARDS x HMC: STEM OP JOUW FAVORIET

Op donderdag 9 januari 2020 is het zover! Dan wordt de winnaar van de Baars & Bloemhoff Talent Award bekendgemaakt. En jij bepaalt welk jong talent er die avond met de hoofdprijs naar huis gaat! Bekijk hieronder het afstudeerwerk van de zes finalisten en stem direct op jouw favoriet. Als kers op de taart wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Grande Finale van de Maatwerk Awards en het openingsfeest van ons gloednieuwe Broeinest UTR en Baars & Bloemhoff hoofdkantoor in de Werkspoorfabriek te Utrecht.

Stem direct op jouw favoriete HMC project

FINALISTEN AMSTERDAM

We trappen dit jaar af in Amsterdam. De expositie barstte van het talent, technische hoogstandjes en originele ontwerpen. Dat maakte het er niet makkelijker op voor de jury, bestaande uit Spin in ’t Nest Peter van den IJssel van Broeinest ADAM, Ruben Wurms van Rubens Interieurbouw, Max Hochstenbach van StudentDesign en Remko Uljee van Baars & Bloemhoff Amsterdam. De juryleden stonden versteld van de kwaliteit van het werk vol vakkundige details en verrassende effecten. Maar ook van hoe uiteenlopend de meubels en objecten waren. Denk aan een stoelen met grafische vormen, kasten met gelaagde deuren en bewegingseffecten, en zelfs een kast in de vorm van een gitaar! Toch zijn er drie ontwerpen die er qua materiaalgebruik echt uitsprongen en daarom een finaleplaats hebben bemachtigd. Dit zijn ze, de finalisten van HMC Amsterdam:

Fotografie ADAM: René Mens

VICTOR METZELAAR
“Prachtig in zijn eenvoud is het kastontwerp van Victor. Het geraamte heeft geen vast begin en einde, waardoor er juist een mooi grafisch lijnenspel ontstaat. De planken bieden veel ruimte voor personalisatie qua materiaal.”, is wat de jury zei over dit fraaie ontwerp. De jury had ook nog een tip voor een update: als de kast zonder vaste verbindingen kan worden gemaakt, is flatpack versturen nog een mooie toevoeging!

OLIVIER VRIJ
“Het materiaalgebruik en de vormentaal van de Try-Angle Chair van Olivier zijn zeer sterk. Het feit dat de stoel demontabel is en de manier waarop de verschillende delen in elkaar passen, vormen een geweldige toevoeging op dit hoogwaardige ontwerp. Waar anderen de verbindingen wegstoppen, worden ze in dit ontwerp juist verheerlijkt.”, jubelde de jury.

JEFFREY BROERS
Het ‘Latus Sideboard’ van het label Artisan vormde de inspiratiebron voor Jeffrey’s werk. Als nieuwe meester werkt hij door in de traditie van meester en leerling. Daarvoor nam hij dit dressoir als voorbeeld. “De afwerking en de verbindingen zijn prachtig verwerkt. De details zijn op een mooie manier toegepast, zonder dat ze storend zijn.”, luidde het lovende jurycommentaar.
 

FINALISTEN ROTTERDAM

Vervolgens was het de beurt aan de studenten van HMC Rotterdam om de vakjury te overtuigen van hun skills en talent. Dit jaar bestond de jury uit Spin in ’t Nest Janou Bonnie van Broeinest RDAM, Ontwerpend meubelmaker Bas van de Keizer van Studio VanDe Keijzer, Guido en Max van StudentDesign en Peter Timmerman van Baars & Bloemhoff Rotterdam. De jury heeft zich verwonderd over de hoeveelheid techniek die de studenten toepassen. Tegelijkertijd laten zij zien dat de ambacht van het meubel maken daarbij niet verloren gaat. Integendeel, nieuwe technieken en oude ambachten gaan hand in hand in het werk van de nieuwe meesters uit Rotterdam. Zo ook in het werk van de drie finalisten.Fotografie Rotterdam: Willy Lamers


LUKA WASH
“Luka toonde twee prachtige tafeltjes die krachtig zijn in hun eenvoud. Ook zagen we direct veelzijdige mogelijkheden voor de styling. Luka heeft weinig nodig om een sterk verhaal te vertellen en laat producten zien die klaar zijn om op de markt te brengen. Labels in Nederland: houd deze naam dus goed in de gaten!”, klonk het enthousiaste jurycommentaar.

SJOERD SCHOENMAKERS
“Sjoerd combineert HI-MACS met notenhout en messing. Materialen die elkaar enorm versterken en samenkomen in een statement ontwerp. Het dressoir is perfect afgewerkt en laat zien dat Sjoerd klaar is voor een toekomst als professional.”, aldus de jury.

TIMOTHY MOOR
“Timothy verraste ons met een origineel en technisch ontwerp, waarbij hij gebruik maakte van de CNC-techniek. Hij laat zien dat je met plaatmateriaal veel meer kan maken dan alleen een meubelstuk. Timothy creëerde een bijzonder rugtas in een vormentaal die helemaal van nu is.”

 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen