I.v.m. de overgang naar onze nieuwe telefooncentrale, zijn wij wellicht tijdelijk minder goed bereikbaar. We hopen snel weer volledig bereikbaar te zijn. Excuses voor het ongemak. 
Sluiten

Licht, ruimte, groen & een roterende boekenkast!

Deze industriële maar sfeervolle woning heeft het allemaal. Doorkijkjes, mooie materialen, strakke lijnen, het houdt niet op. En over hout gesproken; het mooie massieve eiken zorgt hier voor een warme sfeer in combinatie met het natuurlijke groen van vele planten. Standard Studio zorgde voor een speels maar industrieel ontwerp, Brandsing Meubelmakers namen de uitvoering voor hun rekening. We nemen je graag mee voor een rondleiding door deze voormalige balletschool in Amsterdam.  

Speels industrieel 

Ben je er klaar voor? We beginnen in de centrale woonruimte waar zwarte stalen balken met een warme gloed het plafond sieren. Ze zorgen voor een industrieel maar speels effect. Hier is goed over nagedacht, de balken breken de witte ruimte en sluiten perfect aan bij de blauw-grijze kleur van het keukeneiland. 


Heldere frisheid & mat zacht 

Je ogen worden hier als vanzelf naar de hoge wanden met ruime raampartij getrokken. Het licht dat ze binnenlaten zorgt voor een heldere frisheid in alle ruimtes. Het hart van deze ruimte is het royale keukeneiland. Het blad bestaat uit één stuk en is uitgevoerd in HI-MACS Alpine White. Een van de vele voordelen van dit Solid Surface materiaal is dat het super hygiënisch is door zijn gesloten oppervlakte. Door de optische naadloze verlijming die hier is toegepast wordt een strak en ruim keukenblad zonder voegen gecreëerd. 

De keukenkasten zijn afgewerkt met een blauwe HPL plaat van FENIX (NTM 0754 Blu Fes).  Het matte effect geeft een visueel comfort door zijn lage lichtreflectie. Het voelt ook nog eens super zacht aan en laat geen vingerafdrukken achter. Wel zo fijn in je keuken!

 

Bekijk de volledige FENIX® HPL collectie

Hier wil je zijn!

De lichtinval in combinatie met het eikenhout, de matte materialen en het kleurrijke meubilair, maken van het hart van deze woning de plek waar je wilt zijn. Ruimtelijk maar sfeervol. Neem gerust even plaats in de hangmat en geef je ogen de kost. Pivot, pivot, pivot!
 

Lig je lekker? Laat je blik dan ook even rusten op de boekenkast. Of is het toch een Tv-meubel? Dit unieke eikenhouten element, draait om zijn as met gebruik van FritsJurgens-systemen. Door gebruik te maken van ruimtescheiders is intimiteit gecreëerd in het ruime woonoppervlak. Van de pivoterende boekenkast tot aan de slimme schuifdeuren bij de serre. In de aangrenzende studiekamer kun je rustig werken wanneer je de deur in de kastenwand dicht schuift. 
Familiehuis in optima forma 

Door alle knusse vertrekken ontstaat een optimale balans in de op het eerste oog zo overweldigend grote ruimte. Architect Standard Studio zegt hierover zelf: “Het is een prachtig familiehuis geworden met verschillende niveaus. De hoogteverschillen zorgen voor interessante uitzichtpunten en verbindingen tussen de ruimtes. Trappen en opstapjes zorgen voor een logische routing.” (bron: FritsJurgens) 
Suikerspin roze 

Heb je alles gezien? Vergeet niet af en toe om je heen te kijken en op de details te letten. De ronde ramen, balken, bijzettafels en kleurrijke meubels zorgen voor gezelligheid en warmte. Tot slot spieken we nog vlug even in de badkamer. Zou de suikerspin roze wand een knipoog zijn naar de roze tule van balletdansers die hier vroeger rondzwierden?

Specificaties

Interieurontwerp Standard Studio
Realisatie interieur Brandsing Meubelmakers
Materiaal HI-MACS®, FENIX®, MDF Medite
Fotografie Wouter van der Sar
Tekst Eva van Ooijen

Projecten ter inspiratie

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen