Sluiten

Terugblik: BELOW THE SURFACE x DDW19

Van eclectische printparade naar padded pastel, van expressief rood naar stijlvol zwart, en van handgemaakt in pure vormen naar glanzend metaal en spiegelende oppervlakken. Ons eigen Broeinest EHV werd getransformeerd in een organisch landschap, waar duizenden bezoekers ronddwaalden door acht conceptuele werelden die in elkaar overvloeiden. Organische roomdividers en luchtige kaders versterkten het gevoel van een landschap. Gekreukt papier, geperforeerde stroken, semi-transparante doeken en zelfs gebundeld riet, omringden de werelden. Studio IOIA, die de werelden met Broeinest samenstelde, wist de verhalen achter actuele trends en materialen op een magnifieke manier tastbaar te maken. Keer op keer werden bezoekers verrast door de mogelijkheden van materiaal in onze expositie BELOW THE SURFACE.

DE KEUKEN ALS PERSOONLIJK PRONKSTUK

Je kunt je pas echt verwonderen over de mogelijkheden van materiaal als je het in toegepaste vorm ziet. In iedere wereld keert daarom de keuken als persoonlijk pronkstuk terug. ‘Want waarom zouden we onze pronkstukken bewaren voor de woonkamer, als het leven zich in de keuken afspeelt?’, zoals FD Persoonlijk het treffend verwoordde in een publicatie. Samen met Quooker en Studio IOIA toonden we de vele gedaantes die een keuken kan aannemen. Gehuld in een mix van matte en glanzende unikleuren, groen betonplex, platen van gerecycled textiel of technisch fineer met houtpatronen die niet in de natuur te vinden zijn. Tijdens de feestelijke openingsavond en de architectentour waren de keukens meer dan een lust voor het oog. Bijpassende bites lieten je letterlijk de sfeer proeven.De keukens waren een subtiel onderdeel van de werelden. In de basis vormden materialen uit ons assortiment, akoestische oplossingen van Barrisol en doorlopende vloeren van IVC Beyond Flooring het decor. Het geheel werd verrijkt met unieke stukken van toonaangevende ontwerpers en jong talent. 

FORGOTTEN COLOURSToegepaste materialen

BEYOND NATURAL

Toegepaste materialen

MATTER IN MOTIONToegepaste materialen

CRAFTING RITUALSToegepaste materialen

GRADUALLY EVOLVINGToegepaste materialen

MAJESTIC MIMICRY

Toegepaste materialen

REFLECTING REALITIES

Toegepaste materialen

CONNECTING COMFORTToegepaste materialen

TALENT ALERT: TECHNISCHE HOOGSTANDJES VAN HMC STUDENTEN

Over jong talent gesproken: het barstte van waanzinnig werk van HMC afgestudeerden in Broeinest. Wanneer je een stap over de drempel zette, kwamen de meest gedetailleerde houten objecten en meubels je tegemoet. Met hun technische hoogstandjes bewezen de zes ontwerpende makers waarom zij de terechte winnaars zijn van de Baars & Bloemhoff Talent Award 2019.
DE KRACHT VAN IKEA HACK

Na binnenkomst in de ‘talent award show’, ontvouwde zich het organische landschap van BELOW THE SURFACE. Via de acht werelden vonden bezoekers hun weg naar de expositie van ZagenZagen.nl, die de ‘keuken als persoonlijk pronkstuk’ in de praktijk bracht met het IKEA HACK concept. Zowel keukens van de Zweedse gigant als de welbekende PAX kasten konden worden voorzien van een persoonlijk sausje door zelf je materialen, zoals ons gele Color MDF, of favoriete ontwerp van designer Lex Pott te kiezen. Betaalbaar design is opeens binnen handbereik.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen