Sluiten

Meekijken met ons logistieke team

Neem een kijkje in ons distributiecentrum in Zaandam en ontmoet onze collega’s die ook nu dag en nacht werken om ervoor te zorgen dat jij jouw materialen de volgende leverdag in huis hebt! Ons distributiecentrum maakte afgelopen jaar een grote transformatie door om met zijn tijd mee te gaan en de explosieve groei aan dagelijkse orders efficiënt en zorgvuldig te kunnen blijven verwerken.

Meer dan hallen en heftrucks: de menselijke factor

Gestationeerd op een eigen werkplek, leggen onze collega’s zich toe op hun deel van het proces. De automatiseringen hebben ertoe geleid dat deze processen zijn gestroomlijnd en iedereen nog beter en efficiënter zijn of haar werk kan doen. De menselijke factor is daarmee niet minder belangrijk geworden, integendeel, materiaalkennis is key en blijft een belangrijk onderdeel van het logistieke proces. De horizon van het distributiecentrum reikt verder dan zijn tot de nok gevulde hallen. Zo werken wij achter de schermen aan het koppelen van orders aan een track & trace, zodat je tot vlak voor de levering nauwkeurig kan zien wanneer de chauffeur verwacht te leveren. In 2020 sluiten we met onze logistieke partner een zogenoemde Safety Deal om verantwoord werken vanaf het vertrek in Zaandam tot en met aflevering bij jouw werkplaats te kunnen waarborgen.

Van hoofdwerk naar automatisering

Heftrucks rijden af en aan met pallets vol multiplex, MDF, spaanplaat en noem zo maar op. Met een ongekende snelheid en behendigheid wordt een zestal platen afgeteld en van de ene pallet op de andere geschoven om ze vervolgens om te snoeren en van een sticker te voorzien. En weg is de heftruck weer… voor het picken van het volgende materiaal. Voorheen was dit veelal hoofdwerk, het vinden van het juiste materiaal in de ontelbare schappen die het distributiecentrum inmiddels telt. Sinds vorig jaar zijn alle heftrucks voorzien van een display waarop de chauffeurs de ene na de andere opdracht ontvangen die hen naar de juiste rij en stelling leidt. De inhoud van de schappen, stuk voor stuk voorzien van QR-codes, corresponderen naadloos met het nieuwe warehouse management-system (WMS), waarin onder andere de voorraden worden beheerd. Een hogere leverbetrouwbaarheid is het uitgangspunt!Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen