Sluiten

Baars & Bloemhoff Talent Awards 2018 uitgereikt op HMC

Voor het tweede achtereenvolgende jaar reikte Baars & Bloemhoff een award uit aan de meest getalenteerde afstudeerders van het HMC, Hout- en Meubileringscollege, in Rotterdam en Amsterdam. Dit jaar werd dit gedaan onder de noemer ‘Baars & Bloemhoff Talent Award’. Zowel in Rotterdam als in Amsterdam werden er 3 winnaars gekozen die gezamenlijk tijdens de Dutch Design Week 2018 hun afstudeerwerk zullen presenteren in Broeinest Eindhoven. Onder de leiding van onze Spinnen uit Broeinest Rotterdam en Amsterdam ging de jury op 10 juli en 16 juli aan de slag tijdens de afstudeerexpositie.Winnaars HMC Rotterdam

In Rotterdam bestond de jury uit Janou Bonnie, onze eigen Spin in ’t Nest van Broeinest RDAM, ontwerper en maker Mischa van der Wekke en Wouter van Doorn, eigenaar van De Bende: Ontwerpers van belevingen.Na een eerste ronde sprongen er zeker een aantal afstudeerders en hun ontwerpen uit, maar makkelijk was het niet. Uiteindelijk hebben de juryleden een aantal studenten gesproken om meer te weten te komen over het proces en hun ideeën. Daarna is er nog een flinke discussie geweest over wie kans maakte op de talent award en waarom. Er was in Rotterdam zoveel talent aanwezig dat er is besloten om naast de drie winnaars nog 1 student en zijn werk te eren met een eervolle vermelding. Uiteindelijk gingen Mark Fase, Berend van der Linde en Glenn Ederveen ervandoor met de prijs. Zij lieten met hun afstudeerwerk zien dat ze zich hadden verdiept in diverse plaatmaterialen en grondig onderzoek hadden verricht. Daarnaast toonden ze aan dat ze beschikken over ontwerpkwaliteiten en het echte vakmanschap wat geleerd wordt op het HMC tot in de puntjes beheersen.

Berend van der Linde

Berend toonde aan met zijn stoel dat hij beschikt over een echt ontwerpersoog en koos voor niet voor de hand liggende materialen, zoals gebogen en gelamineerde (beuken)houten panelen.Glenn Ederveen

Glenn verraste de jury door zijn productontwerp, een slipper van hout, te tonen in plaats van een meubel en liet ook zijn uitgebreide proces en onderzoek zien in een tot in de puntjes verzorgde presentatie.

Mark Fase

Mark toonde aan dat hard werken en gevoel voor het vak en materiaal ervoor zorgen dat een mooi ontwerp naar een hoger niveau wordt getild door een prachtige uitvoering. Zijn minimalistische bureau van massief hout was prachtig gemaakt en toont aan dat het vak meubelmaker een kunst op zich is.

Winnaars HMC Amsterdam

Ook in Amsterdam stond er een hele nieuwe generatie veelbelovende meubelontwerpers- en makers te trappelen om te beginnen. Tijdens de editie in Amsterdam bestond de jury wederom uit een dwarsdoorsnede van de creatieve industrie: Ronald Richèl namens Baars & Bloemhoff, Spin in ’t Nest Niek Schoenmakers van Broeinest ADAM, architect Michiel Zegers, ontwerper Wisse Trooster en meubelmaker Arvid Mols.Stuk voor stuk waren de juryleden verrast door de diversiteit en de kwaliteit van het werk dat ze zagen. Van een volledig houten jukebox tot aan piano’s, klassieke kasten, modulaire meubels en stijlvolle stoelen. Kortom, al het werk dat er getoond werd smaakte zeker naar meer. Dat maakte de keuze voor de jury ook hier niet eenvoudig, maar uiteindelijk zijn Bart Huijpen, Timo van Oostrum en Quiten Lokhorst uitgeroepen tot de meer dan terechte winnaars.

Bart Huijpen

De liefde voor het ambacht straalt van dit ontwerp af. Het zit vol moeilijke details die het ontwerp naar een hoger niveau tillen. Vooral het houten scharnier en de zichtbare pen-gatverbindingen zijn bijzonder. De jury is verliefd.

Timo van Oostrum

Een elegant en verfijnd ontwerp, met een zeer hoogwaardige afwerking. Rondom is het bureau fantastisch afgewerkt, zelfs aan de onderkant. Het is een “af" product dat zo in productie kan. Welke expat of student wil dit nu niet in zijn appartement?

Quinten Lokhorst

Deze meubels tonen niet alleen vakmanschap en ambacht, maar ook een slimme doorvoering van het concept. Het experimenteren met metaal en hout om tot een bijzonder concept te komen, wordt zeer gewaardeerd. Goede vormgeving en mooie details maken dit tot een winnend ontwerp.


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen