Sluiten

VERBINDING IN DE ENTREE VAN HET MUNDUS COLLEGE

Het hoofdgebouw van het Mundus College Amsterdam werd onlangs grondig gerenoveerd en kreeg een nieuwe entree naar het ontwerp van BRTArchitecten. In het ontwerp, dat door Heddes bouw & ontwikkeling werd gerealiseerd, staat het geluidsabsorberende materiaal VariaLineTube centraal. Lees hieronder hoe door o.a. de toepassing van dit materiaal zowel visuele als akoestische rust wordt gecreëerd. 

‘ZIEN EN GEZIEN WORDEN’ IN EEN OPEN TRAPPENHUIS

De integrale aanpak van het architectenbureau is terug te zien in het interieur die in perfecte harmonie is met het gebouw en de mensen die er gebruik van maken. ‘Zien en gezien worden’ was een belangrijk uitgangspunt in de nieuwe entree en tevens trappenhuis van het Mundus college. Er is daarom gekozen voor een open trappenhuis waar het daglicht rijkelijk naar binnen kan stromen.

GELUID REDUCTIE VOOR EEN AANGENAME AKOESTIEK

Om de nagalm te reduceren in de entree van het Mundus college koos de architect voor het akoestische materiaal VariaLineTube uit onze Variakoestiek-collectie. VariaLineTube is een gefineerde kanaalspaanplaat die aan de zichtzijde is voorzien van verticale groeven. Kanaalspaanplaat behoort tot de familie van de spaanplaten en staat bekend om haar sterke en geluid reducerende vermogen.VARIALINETUBE: EEN LUST VOOR OOG EN OOR

De VariaLineTube-panelen zijn niet alleen functioneel, maar ook een lust voor het oog. De panelen zijn afgewerkt met een hoogwaardig fineer van eiken, dat voor een warm en rijke uitstraling zorgt. Door de panelen te koppelen middels een lap-over-lap verbinding, is er een optisch doorlopend lijnenpatroon gerealiseerd.

BRTArchitecten slaagde erin een open en aangename omgeving te creëren waar functie en esthetiek hand in hand gaan. Verbinding en eenheid zijn de sleutelwoorden voor de invulling van de open en warme entree, wat met name wordt benadrukt door de naadloze houten bekleding van de entreetrap.

PROJECT SPECIFICATIES

Ontwerp BRTarchitecten
Realisatie Heddes Bouw & Ontwikkeling
Fotografie Fedde de Weert Architectuurfotografen
Materialen VariaLineTube

GERELATEERDE PROJECTEN

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen