Sluiten

'Transitions IV: The not so Flat Collection'

Na drie jaar op rij ontwerpers uitgenodigd te hebben om de grenzen van haar materialen op te zoeken en deze materialen te transformeren in designobjecten, breekt er in nieuw tijdperk aan voor Baars & Bloemhoff’s ‘Transitions’. Met ‘Transitions IV: The Not So Flat Collection’ presenteert Baars & Bloemhoff de eerste ontwerpen voor haar gloednieuwe, gelijknamige meubelconcept. Waar de uitkomsten van de voorgaande ‘Transitions’ projecten vrij experimenteel en exclusief waren, richten zij zich met dit concept op bereikbaar, toegankelijk design. Zo wil Baars & Bloemhoff het gat tussen industriële, standaard meubelcollecties en uniek, hoogwaardig design verkleinen.

Wederom heeft Baars & Bloemhoff vijf toonaangevende designers uit de Nederlandse ontwerpwereld gevraagd hier een invulling aan te geven met een meubelontwerp, onder wie Daphna Laurens, Lex Pott, Johan Moorman, Tijs Gilde en Jasmijn Muskens. De uitkomsten hebben stuk voor stuk hun eigen signatuur, maar kenmerken zich door het feit dat ze bestaan uit CNC-gefreesde onderdelen, waardoor ze eenvoudig in elkaar te zetten en zelfs flat-pack verpakt zijn.

PRESS KIT

Via onderstaande link download je de foto's en het persbericht van 'Transitions IV'.

Download hier de perskit
Fotografie: Floor Knaapen // Ontwerp: Daphna Laurens

Daphna Laurens // DECK BED & PLANK

‘PLANK’ is een serie kasten waarbij Daphna Laurens heeft gespeeld met de plaatsing van panelen. De kasten zijn uitgevoerd in prachtige HPL structuren van Abet Laminati, FENIX NTM en NTA. Daarnaast maakte het ontwerpersduo  een modulair bed van losse planken, ‘DECK BED’, vervaardigd uit berken multiplex in combinatie met Finsa Nude HPL; een leerachtige textuur met zachte, natuurlijke look.

Fotografie: Floor Knaapen // Ontwerp: Tijs Gilde

Tijs Gilde // COLLONADE

Met de ‘COLLONADE’ kast en tafels geeft Tijs Gilde een verrassend antwoord op de vraag hoe je vlakke, decoratieve en constructieve materialen rond kunt maken. De meubels zijn volledig gemaakt van zwart Color MDF, zonder dat daar een schroef of lijm aan te pas kwam. Het roze-wit gestreepte HPL van Abet Laminati creëert een verrassend contrast.

Fotografie: Floor Knaapen // Ontwerp: Lex Pott

Lex Pott // INTERSECTION & CHROMA

Lex Pott geeft 2D materialen een ruimtelijke kwaliteit met zijn werk ‘CHROMA’. Door elk vlak een andere kleur te geven met contrasterend Duropal HPL en kantenband, krijgen de ‘CHROMA’ tafels en kasten een nieuwe dimensie. Ook ontdekte Lex Pott dat er een relatie bestaat tussen de dikte van MDF en het creëren van een harmonieuze vorm. Dit vormde de basis voor ‘Intersection’, een serie krukken / bijzettafels. Door verrassende combinaties van het meubel, transformeert het van kruk naar bijzettafel of zelfs tot kast.

Fotografie: Floor Knaapen // Ontwerp: Johan Moorman & Lex Pott

Johan Moorman // FRAGMENTS

Al eerder experimenteerde Johan Moorman met het frezen van afbeeldingen in houten panelen, dus deze ontwerpopdracht was de perfecte gelegenheid om deze ideeën en experimenten verder te ontwikkelen. Samen met zijn sterke, grafische signatuur resulteert dit in ‘FRAGMENTS’, een serie opvallende dessins en statement meubelstukken. De gele tafel is ontworpen in samenwerking met Lex Pott, gemaakt van Abet Laminati HPL en voorzien van een gefreesd grafisch patroon. Daarnaast presenteert Johan Moorman een keuken met abstract, grafisch patroon, gemaakt van FENIX HPL en HI-MACS Solid Surface werkblad.

Fotografie: Floor Knaapen // Ontwerp: Jasmijn Muskens

Jasmijn Muskens // SUM

‘SUM’ refereert met haar sprekende kleuren en geometrische vormtaal aan de Memphis stijl. De stoel, kruk en bijzettafel bestaan uit gekleurde vlakken, gemaakt van HPL van Duropal, Finsa en Abet Laminati, verlijmd op berken multiplex. De vlakken worden verbonden door metalen buizen en verbindingsstukken, waarmee je de meubels eenvoudig in elkaar schroeft. Speelse producten waarvan je in één oogopslag begrijpt hoe het in elkaar zit.


Primeur tijdens Dutch Design Week 2018 in Broeinest EHV

Tijdens de aankomende Dutch Design Week presenteert Baars & Bloemhoff een pilot-collectie van de meubels binnen haar expositie #TIMEISNOW in Broeinest EHV. Voor deze pilot-collectie hebben de designers een eerste selectie van kleuren en materialen gemaakt, passend bij het ontwerp. De volgende stap is om de mogelijkheden qua decoren uit te breiden, zodat het meubel volledig kan worden gepersonaliseerd. De ontwerpen zullen verkrijgbaar zijn op het nog te lanceren ‘Transitions’ online platform. To be continued!

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen