Sluiten

Baars & Bloemhoff presenteert #TIMEISNOW tijdens DDW18

In Broeinest EHV, gelegen in het hart van het bruisende Strijp-S, presenteert Baars & Bloemhoff van 20 t/m 28 oktober de expositie #TIMEISNOW. Tijd voor een nieuwe benadering van het bestaande. Tijd om vooruit te kijken en bewust te zijn van de wereld om ons heen en wat komen gaat. Tijd om een nieuwe invulling te geven aan veelbesproken thema’s als duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Time to wonder, time to wow.Fotografie: Floor Knaapen // trendwereld 'Trash & Treasure'

PRESS KIT

Via onderstaande link download je de foto's en het persbericht van #TIMEISNOW.

Download hier de perskit

TERUGBLIK DUTCH DESIGN WEEK

Tijdens de Dutch Design Week hebben we meer dan 14.500 mensen mogen verwelkomen in onze expositie, blik samen met ons terug op deze fantastische week en waan je weer voor even terug in deze fantasierijke trendwerelden!

Vier thematische trendwerelden vol materialen, design, mode en kunst

Samen met Baars & Bloemhoff creëren curatoren Floor Knaapen en Grietje Schepers hiervoor vier thematische trendwerelden, genaamd ‘Tech & Texture’, ‘Miami Glam’, ‘Trash & Treasure’ en ‘More is More’. In prikkelende stijlkamers ontdekken bezoekers een verrassende mix van diverse Baars & Bloemhoff materialen gecombineerd met geleend werk van tientallen ontwerpers uit de disciplines design, mode en kunst.

Materialen uit het brede assortiment van Baars & Bloemhoff worden voor een groot deel rechtstreeks en onbewerkt uit haar magazijnen op creatieve manieren verwerkt in de expositie. Van bouwmaterialen in pure vorm tot aan hergebruikte elementen uit eerdere exposities, die we nieuw leven inblazen binnen een van onze thema’s. Na de Dutch Design Week gaan deze materialen onaangetast weer terug de voorraad in, waarna deze materialen hun hernieuwde weg vinden in talrijke toekomstige interieurprojecten overal om je heen. Zo omarmen we duurzaamheid en gaan we terug naar de basis van materiaal, vormgegeven in de visuele taal van nu.

Fotografie: Floor Knaapen // trendwereld 'Tech & Texture'

Duurzaamheid, circulariteit, hernieuwbare grondstoffen en ‘new naturals’ staan ook centraal in de trendwereld ‘Trash & Treasure’. Dit is minimalisme in haar puurste vorm. Een blank canvas, waardoor er weer ruimte is voor invloeden van buiten. Door te zoeken naar slimme oplossingen, zijn nieuwe grondstoffen en materialen soms dichterbij dan je denkt. Afval is niet langer het eindpunt, maar het uitgangspunt voor iets nieuws. Steeds weer iets nieuws ontdekken, dat doen bezoekers in de hypermoderne wereld van de digital age. In ‘Tech & Texture’ vertalen hightech-ontwikkelingen zich naar de fysieke omgeving. In de vorm van een jas of een materiaal. Het ongrijpbare, mystieke karakter van deze trendwereld uit zich in een donker ton-sur-ton palet, andersoortige vormen, contrastrijke structuren en ‘smart materials’.


Fotografie: Floor Knaapen // trendwereld 'More is More'

Tegenover deze donkere en lichte, aardse trendwerelden staan twee kleurrijke thema’s, waarvan ‘More is More’ het overduidelijke voorbeeld is. Krachtige combinaties van expressieve kleurvlakken en grafische elementen staan letterlijk aan de basis van dit thema. Een wereld met een overdaad aan dessins, contrasten en een verrassende mix van vormen en materialen. Uitgesproken is ook het sleutelwoord binnen ‘Miami Glam’. Geen stijl of smaak is te gek. Fout kan en mag. Voorheen gaven spiegelende decoren en iriserende materialen die extra touch aan een ruimte, nu mogen deze opvallende oppervlakken ook de basis van het interieur zijn. Durf te kiezen, durf te combineren, want clashen is helemaal van nu.

Fotografie: Floor Knaapen // trendwereld 'Miami Glam'

‘Transitions IV: The not so Flat Collection’

Binnen de thema’s van de expositie worden ook de uitkomsten gelanceerd van het meest recente Baars & Bloemhoff project ‘Transitions IV: The not so Flat Collection’. Samen met Lex Pott, Tijs Gilde, Jasmijn Muskens, Daphna Laurens en Johan Moorman is gewerkt aan een gloednieuw meubelconcept, waarin een breed scala Baars & Bloemhoff materialen is toegepast. Met ‘Transitions IV’ wil Baars & Bloemhoff hoogwaardige maatwerk meubels bereikbaar en toegankelijk maken voor een groot publiek. Waar in de voorgaande edities juist het experiment en het opzoeken van uitersten van het materiaal centraal stonden, is er dit keer aan een collectie gewerkt met het productieproces zelf als uitgangspunt. Dit resulteert in een ‘flat-pack’ meubelcollectie die door slimme digitale productietechnieken straks ook daadwerkelijk te bestellen is via de ‘Transitions’ webshop, die later dit jaar gelanceerd wordt.

Door Baars & Bloemhoff materialen en de meubels gemaakt in samenwerking met toonaangevende ontwerpers in een duidelijke context te plaatsen, wanen bezoekers zich in een fysieke trendwereld vol kleuren, geuren, texturen en verrassend design.

#TIMEISNOW en ‘Transitions IV: The not so Flat Collection’ zijn tijdens de Dutch Design Week 2018 dagelijks te zien van 10:00 tot 18:00 uur in Broeinest EHV aan de Torenallee 45 op het bruisende Strijp-S.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen