Sluiten

Nieuwe vorm voor materiaalinnovatie tijdens geslaagd MX18

Vorige week vond hét materiaalevent van het jaar plaats in Rotterdam Ahoy, en wat waren het drie fantastische dagen. We zijn erg blij met alle enthousiaste reacties die we op onze presentatie en materialen hebben mogen ontvangen. Tijdens Material Xperience 2018 stond materiaalinnovatie wederom centraal. Zo hadden we diverse primeurs en toonden we de meest recente toevoegingen aan ons assortiment hier voor het eerst. Van SolidTrends marmerlooks tot aan Thermopal Primeboard, stuk voor stuk vielen de materialen in de smaak bij het brede publiek. Maar we wilden meer doen dan onze nieuwste materialen aan jullie tonen. Ook voor de vorm was deze editie een nieuwe rol weggelegd. Materiaalinnovatie ging dit jaar niet alleen over nieuwe materialen, maar ook over mogelijkheden van materialen ontdekken en grenzen verleggen op het gebied van combinaties en toepassingen.Nieuwe combinaties in trendwerelden en moodboards

Waar je samples vaak op klein formaat in een boek of tegen de wand van een beurspresentatie ziet, bleek het in een andere vorm juist veel nieuwsgierigheid op te wekken bij zowel makers als ontwerpers en architecten. Door de materialen in een toegepaste setting, verrassende sfeer of combinatie te presenteren, ontdekten de bezoekers wat er allemaal mogelijk is. Zo hebben we de material moodboards van Barbara Medo vertaald naar een fysieke presentatie. Dit sprak echt tot de verbeelding. Elk met een geheel eigen sfeer, waarbij bezoekers zich steeds in een andere trendwereld waanden. Daarnaast zagen ze hoe diverse materiaalsoorten van toonaangevende merken samen kunnen komen in een interieur. Messing is bijvoorbeeld heel erg van nu, maar kan een gedurfde keuze zijn, terwijl het als accent naast donkere kleuren en matte of natuurlijke decoren geweldig tot zijn recht komt.

Pastel pink en SolidTrends in verrassende setting

Naast de moodboards, presenteerden we onze materialen in twee verschillende badkamersettingen die laten zien dat niet alleen fris wit het goed doet in deze ruimte. Zo is wit HI-MACS een van de meest toegepaste materialen voor onze Solid Surface wasbakken en baden collectie. Eurobowls zijn keuken- en sanitaire bakken die naadloos geïntegreerd kunnen worden in diverse HI-MACS bladen, zowel als opzetbak of onderbouwbak. Dit resulteert in een strak en clean design, dat ook nog eens hygiënisch is. In het kader van materiaalinnovatie besloten we om het eens over een totaal andere boeg te gooien om te laten zien dat de mogelijkheden en combinaties minstens zo breed zijn als ons uitgebreide assortiment.Het werd pastel pink in combinatie met een contrasterend donkergroen blad van HI-MACS, matzwarte details en een achterwand van licht ColorVlok voor een frisse, natuurlijke look. Aan de andere zijde presenteerden we een setting met een totaal andere uitstraling. Het contrast met het zoete roze en de zachte ronde vormen kon bijna niet groter. Zo stond hier een strak, luchtig meubel van donkerblauw HPL van FENIX NTM en slanke lijnen van zwart staal. De wasbak ging hier naadloos in over en is gemaakt van ons gloednieuwe SolidTrends, solid surface materialen met marmerlook. Voor een mooi contrast en natuurlijke touch maakten we de achterwand van het betonachtige Viroc cementvezelplaat en voegden we een kast van houtfineer toe. Smaken en projecten verschillen, en zo had iedereen ook zijn eigen favoriete setting. En dat is maar goed ook. Dit zijn slechts twee combinaties en settingen. We laten ons graag verrassen door nieuwe combinaties en ideeën, misschien wel in jouw volgende project!Material Xperience 2018 gemist en ben je benieuwd naar de getoonde trendwerelden en materiaalcombinaties? Enkele moodboards zijn nu te zien in Broeinest RDAM en EHV, dus kom vooral langs! Wil je meer weten over de nieuwe materialen uit ons assortiment, de mogelijkheden en toepassingen? Neem dan contact op met een van onze vestigingen. Wij helpen je graag verder om de mooiste en meest verrassende interieurprojecten te realiseren.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen