Sluiten

Jasmijn Muskens // SUM

Haar sprekende, primaire kleurgebruik en vormtaal refereren aan de Memphis stijl. Designer Jasmijn Muskens ontwerpt vanuit vorm, kleur en materiaal. Ofwel ‘function follows form’, in plaats van andersom. Zo ook in haar werk voor ons meubelconcept, waarmee ze bewijst: More is More! Het startpunt was haar serie ‘Komt Goed’. Die heeft ze grondig geanalyseerd en vervolgens bekeken wat er moest veranderen om tot de juiste, nieuwe vormen en maatvoering te komen.

Meubelserie

“Het vorige samenwerkingsproject tussen ontwerpers en Baars & Bloemhoff, ‘Transitions’, resulteerde al
in prachtige ontwerpen, maar die dienden meer als inspiratie en waren niet allemaal even bereikbaar
en betaalbaar voor de consument. Dezelfde hobbel ervaarde ik met mijn eigen meubelserie ‘Komt Goed’. Mijn eerste gedachte was dan ook om mijn meubelserie aan te passen naar meer handelbare maten en uit te voeren in de mooiste materiaalcombinaties uit het assortiment van Baars & Bloemhoff. De uiteindelijke kleuren en vormen komen voort uit het materiaal waarmee ik werk. Dit heeft een zeer bepalende rol."

Kleuren en materialen

"Voor deze meubels heb ik gebruik gemaakt van diverse kleuren HPL van Duropal, Finsa en Abet Laminati, verlijmd op berken multiplex. De diepe kleuren van het HPL matchen perfect met de speelse strepen van het multiplex. Ten slotte heb ik deze materialen gecombineerd met metalen verbindingsstukken, waardoor er een product ontstaat waarvan je in één oogopslag begrijpt hoe het in elkaar zit. Nu bestaan de stukken allemaal uit meerdere kleuren. Het lijkt me interessant om de serie ook eens in een ton-sur-ton palet uit te voeren, om te laten zien dat grafische, grote vormen niet altijd drukhoeven te zijn. Door de CNC-techniek zijn de meubels op een eenvoudige manier te produceren en dus bereikbaarder voor een groter publiek. Het uitgebreide assortiment van Baars & Bloemhoff maakt het ook mogelijk om te spelen met andere elementen, zoals het kleurenpalet. Zo kunnen de meubels hun thuis vinden in zowel de wachtkamer van de huisarts als een hippe koffiezaak.”Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen