Sluiten

Een mooi afscheid in een warme omgeving bij Het Zeeuwse Land

 “Afscheid nemen in een mooie omgeving neemt geen verdriet weg, maar kan wel helpen bij het creëren van de eerste mooie herinneringen aan een verdrietig moment.” Met die woorden vertelt Crematorium Het Zeeuwse Land precies wat het vernieuwde interieur voor hen betekent. Warme houtdecoren, heldere kleuren en kunst spelen de hoofdrol in dit interieur. Allesbehalve klinisch en kil.
Kleinschalige lounge

De kleinschaligheid van de locatie uit zich ook in de verfijnde, warme inrichting. Vooral in de lounge wordt dit duidelijk. De plek heeft de uitstraling van een klein café, waar gasten samen aan een van de tafels of op de grote gekleurde bank nog even kunnen napraten en herinneringen kunnen ophalen.

Het palet bestaat uit een mix van natuurlijke geel- en groentinten, gecombineerd met warm Querkus Eikenfineer van Decospan en licht houtlook HPL van Duropal. Het geheel is subtiel en niet overheersend, maar geeft de ruimte wel karakter. Niet alleen in de lounge, maar ook in de overige ruimtes keren de houtdecoren en natuurlijke kleuren steeds terug in de maatwerk meubels. Hierdoor ontstaat er rust en eenheid.
Natuurlijk palet met Querkus en Duropal

Het toegepaste fineer is Allegro uit de Querkus collectie. De collectie kenmerkt zich door karakteristiek Eikenhout, waarmee je een pure, robuuste look creëert. Het Allegro fineer is mixmatch gevoegd, wat de kracht van een natuurproduct als hout alleen maar onderstreept. In dit geval heeft Anselm Oome Interieurbetimmeringen & Meubelmakerij het materiaal voorzien van een white wash en harde blanke lak, waardoor het materiaal eenvoudig schoon te houden is.

Ook het Duropal HPL met houtlook geeft de ruimte een rustige, warme uitstraling. Het decor is leverbaar in diverse structuren, zoals Natural Wood voor een nog echtere materiaalbeleving. Of juist een gladde, strakke afwerking zoals hier, met de Top Velvet (VV) structuur. Voor een strakke, gedetailleerde afwerking werkt de interieurbouwer al het maatwerk meubilair van dit interieur uit in zijn eigen 3D- ontwerp en tekenprogramma. Hiermee kunnen ze ontwerpen omzetten naar CNC werk voor het mooiste resultaat. Bovendien kunnen via dit tekenprogramma diverse kleuren en materialen ingevoerd worden.

Specificaties

Opdrachtgever Dela Goes
Ontwerp P&T architecten
Realisatie Anselm Oome Interieurbetimmeringen & Meubelmakerij
Fotografie Ronald Smits
Materiaal Querkus & Duropal

Toegepaste materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen