Sluiten

Messchenstaete: wonen als in een vijfsterrenhotel

Wanneer je de entree van Messchenstaete binnenstapt, waan je jezelf in een oase van luxe. Royale accessoires en een heuse ontvangstbalie, alsof je incheckt bij dat vijfsterrenhotel bovenaan je bucketlist. Precies dat gevoel heeft Ammarens Woondesign weten te vangen in het interieurontwerp, dat met veel aandacht voor afwerking en detaillering is gerealiseerd door Perdon Hout en Interieur.

Van appartement tot super-de-luxe penthouse

Met een complex vol prachtige appartementen en zelfs super-de-luxe penthouses, richt Messchenstaete zich op zestigplussers die wat kleiner willen gaan wonen, maar wel van alle gemakken en luxe voorzien. Of je nu wil ontspannen in de spa, in de watten gelegd wil worden bij de kapper of pedicure, of wil genieten van een uitgebreide high-tea, bij Messchenstaete hoef je er de deur niet eens voor uit. Bovendien zijn er naast appartementen, ook letterlijk hotelkamers beschikbaar voor gasten van de bewoners. De luxe hotelervaring uit zich niet alleen in de faciliteiten, maar ook in het verfijnde interieurdesign.

Hout in al haar soorten: Italiaans design van Alpi meets Duropal en Thermopal

Hoewel de architectuur bestaat uit harde, strakke lijnen, is het interieur een stuk zachter door de vele ronde vormen, warme kleuren en natuurlijke materialen. De donkerblauwe tinten van het exterieur zijn daarentegen wel accent naar binnen gehaald. In de stoelen van het restaurant bijvoorbeeld. Dit vormt een mooi contrast met de veelal bruine kleurenpalet. Het is hout, of de houtlook, in al haar soorten, kleuren en patronen dat het interieur siert.

Voor de wandbekleding en het maatwerk wandmeubilair, zoals de kasten en de haard, is gebruik gemaakt van Alpi. Het Italiaanse design in houtfineer weerspiegelt de exclusiviteit waar Messchenstaete voor staat. Alpi fineren zijn samengesteld uit Populieren en Ayous. De fineren van deze houtsoorten worden door en door gekleurd en vervolgens in een speciaal procedé weer geperst en gesneden, zodat het fineer een constante kwaliteit krijgt. Dit proces maakt de meest bijzondere patronen mogelijk, zoals het golvende dessin in het restaurant. Dit is hout zoals je het niet eerder zag. De fineren die hier zijn toegepast, komen uit de ALPIkord collectie. Dit betekent dat ze al verwerkt zijn tot een kant en klare HPL.Door de mix van donkere als lichte houtdecoren in diverse patronen, ontstaat er toch een spannend geheel. Ook wordt hiermee een prachtig diepte effect gecreëerd in de wandkasten en de openhaard. Het donkere fineer van Alpi omlijst de lichte houtlook van Duropal aan de binnenzijde. Zo worden de objecten in de kasten nog beter uitgelicht. Naast Duropal is er ook gebruik gemaakt van decoren uit de Thermopal collectie. Door de kleurkoppeling vormen horizontale én verticale toepassingen van HPL en melamine een harmonieus geheel. Opvallende vloeren met visgraatpatroon of smalle stroken vullen het rijke palet van materialen en patronen mooi aan. Ook in de styling gaat het allemaal om het grote gebaar met enkele eyecatchers, die het interieur soms letterlijk een gouden randje geven. High-end en tot in de puntjes verzorgd, dat is Messchenstaete.

Specificaties

Opdrachtgever Messchenstaete
Ontwerp Ammarens Woondesign
Realisatie Perdon Hout en Interieur
Fotografie Ronald Smits
Materiaal Alpi, Duropal en Thermopal

Toegepaste materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen