Sluiten

REIZENDE EXPO BAARS & BLOEMHOFF TALENT AWARD X HMC

Van 10 september tot 10 december reist het afstudeerwerk van de genomineerde van de Baars & Bloemhoff Talent Award 2021 langs de vier Broeinest locaties, te beginnen in Utrecht. Met deze award geven we een podium aan de nieuwe generatie makers van het HMC MBO vakschool. Zo krijgen vakmanschap en technische hoogstandjes van jong talent de aandacht die het verdient. 

STEM OP JOUW FAVORIETE AFSTUDEERWERK

Bepaal gedurende de expo mee welk jonge talent er uiteindelijk vandoor gaat met de Baars & Bloemhoff Talent Award! Je kunt fysiek stemmen op één van de vier Broeinest locaties óf online je stem uitbrengen. Benieuwd wanneer de expo bij jou in de buurt is? Check de planning! Kun je niet wachten met het uitbrengen van je stem? Bekijk dan hieronder het afstudeerwerk en breng direct je stem uit via de blauwe button. 

Broeinest UTR: 10 september tot 8 oktober   
Broeinest EHV: 8 oktober tot 29 oktober  
Broeinest RDAM: 1 november tot 20 november  
Broeinest ADAM: 22 november tot 10 december

Stem direct op jouw favoriet

JURERING BAARS & BLOEMHOFF TALENT AWARD @ EXPO HMC: WE MADE IT

Op 5 en 6 juli vond voor het vierde jaar op rij de nominatie voor de Baars & Bloemhoff Talent Award plaats tijdens de EXPO ‘We made it’ van het Hout- en Meubileringscollege. Hét moment van het jaar voor de presentatie van de eindcreaties van de afgestudeerde meubelmakers en interieurbouwers. De vakjury selecteerde tijdens de EXPO vijf talenten die uitblinken in inventiviteit, originaliteit en vakmanschap. Wie gaat er dit jaar met de eer strijken en neemt de Talent Award eind van dit jaar in ontvangst?

BB Talent Awards_nominees HMC Rdam

Fotografie: Willy Lamers

FINALISTEN ROTTERDAM

We nemen dit jaar eerst een kijkje op locatie HMC Rotterdam. Van precisiewerk en noeste arbeid tot verborgen details en keiharde elegantie; de diversiteit tussen de eindwerkstukken van de studenten is groot. Des te lastiger voor de vakjury bestaande uit Marcel van der Niet (Trainer) en Elwin Jonkers (Materiaal Adviseur Architecten) om een selectie te maken! Toch zijn er 2 ontwerpen die er qua materiaalgebruik, ontwerp, inventiviteit of creativiteit echt uitsprongen en daarom een finaleplaats hebben bemachtigd. Dit zijn ze, de finalisten van HMC Rotterdam:

WALTER DANIËL NOEST
“Als je een kast zou kunnen schilderen, dan zou je het zo moeten doen. Enorm divers met 14 gebruikte houtsoorten geduldig en zorgvuldig gecombineerd tot een 3D schilderij!” Wat een Noeste (!) arbeid; Chapeau namens de enthousiaste jury!

BB Talent Award_Walter Daniël Noest

BB Talent Awards_Walter Daniël Noest2

JOAS HOOGENDIJK
“Verborgen bekeken details; Eén sterke houtsoort in details vermaakt tot een technisch hoogstandje. Een klassieker met een frisse nieuwe look. Dit geeft rust op hoog niveau” klonk het jurycommentaar.

Bb Talent Awards_Joas Hoogendijk

BB Talent Awards_Joas Hoogendijk2

FINALISTEN AMSTERDAM

Vervolgens was het de beurt aan de studenten van HMC locatie Amsterdam om de tweekoppige jury van hun vakmanschap en ontwerptalent te overtuigen. De jury heeft zich verwonderd over de details en het ambacht in de meesterstukken. Vooruitdenken en meebewegen met de ontwikkelingen van het moment. Hierdoor ontstaan creaties waarbij ambachtelijke technieken in een jasje van vooruitstrevende ontwerpen gehuld zijn. Zo ook in het werk van de drie finalisten.

BB Talent Awards_nominees Adam

MEES VEENHUIZEN
“Het toont ruggengraat als je niet bang bent om nieuwe technieken te gebruiken en daardoor thuis stoom moet afblazen! Mooi, duidelijk, gedetailleerd en vakkundig afgewerkt. Een krachtig afstudeerwerk.” is wat de jury over deze bijzondere creatie zei.

BB Talent Awards_Mees Veenhuizen

BB Talent Awards_Mees Veenhuizen2

GUUS SCHOUMAN
“In dit ontwerp is nagedacht over modulaire inzetbaarheid en een ingenieuze verbinding, die letterlijk overal zichtbaar deel uitmaakt van de constructie. Dan denk je dus vooruit, werk je aan reproduceerbaarheid en wordt de constructie het ontwerp. Gaaf.” luidde het jurycommentaar.

BB Talent Awards_Guus Schouwman

BB Talent Awards_Guus Schouman2

YOURI VAN LINGEN
De juryleden geven als volgt commentaar: “Vernieuwend ontwerp leunend op oude techniek. Als optische eenvoud ook functioneel en elegant kan zijn; dan is dit ’t perfecte voorbeeld. Inspelend op het thuiswerken, ruimtegebrek en met verstelbare flexibiliteit is dit een actueel ontwerp.”

BB Talent Awards_Youri van Lingen

BB Talent Awards_Youri van Lingen2

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen