Woonkeuken in stijl voor rijksmonument in het Gooi

Voor een rijksmonument in het Gooi ontwierp Marcel Martensen in samenwerking met Justustjebbo een woonkeuken geheel in lijn met de karakteristieke architectuur. Het keukenvertrek was het sluitstuk in een reeks van aanpassingen waarin de Gooische villa werd getransformeerd van kantoor naar woonhuis. Zorgvuldig is gekeken hoe authentieke elementen en nieuwbouw elkaar konden versterken.



ELEGANTE OPLOSSING VOOR VOLIMINEUZE KASTENWAND

Een elegante oplossing werd bedacht voor de volumineuze kastenwand. Twee contrasterende materialen zijn toegepast waardoor de kastenwand visueel gebroken wordt en daardoor niet kolossaal oogt. De houten kastfronten springen extra in het oog door ze te laten rusten op een kastenrij met een matte, ingetogen kleur.

EIKENFINEREN KASTFRONTEN VAN QUERKES ZORGEN VOOR LEVENDIGHEID

Bij de bovenste twee rijen is het warm ogende eikenfineer Allegro uit onze Querkus collectie toegepast. De combinatie van kwartiers-, halfkwartiers- en dosse- hout, resulteert in een levendig fineerbeeld. Natuurlijke houtkarakteristieken zoals het nerfverloop zijn kenmerkend voor het houtfineer van Querkes. De kastfronten zijn behandeld met olie voor een extra lange levensduur. De decoratieve doch strakke lijsten die aangebracht zijn op de kastfronten, vormen een subtiele verwijzing naar de klassieke paneeldeur. Een prachtig subtiel detail in een interieur waar een geornamenteerd plafond en visgraat vloer de toonzetters zijn.

RIJK, KALKACHTIG GRIJS GEEFT VISUELE RUST

De fronten van de onderste kastenrij zijn in een rijke en kalkachtige grijstint van Farrow & Ball gespoten. Als basismateriaal is gekozen voor een kwaliteitsdrager uit onze collectie van Finsa. Het kookeiland is opgebouwd uit dezelfde grijze kastfronten, waardoor visuele rust ontstaat. Het matte rvs-werkblad geeft een minimalistische touch aan deze, op het eerste gezicht, klassiek keuken.

De rijke materialen en aardse kleuren zorgen voor een evenwichtig samenspel. Voelbaar is de respectvolle omgang met de oorspronkelijke architectuur. Moderne elementen zijn zorgvuldig toegevoegd zonder dominant te worden.



Specificaties

Ontwerp Marcel Martensen Architect BNA BNI
Realisatie justustjebbo Interieurbouw en meubelmakers
Toegepast materiaal Querkus houtfineer
Fotografie Justus Felthuis

Toegepaste materialen

Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?