Sluiten

Zorgcentrum Wiekendael: van sober complex tot hotelwaardig warm nest

Was Wiekendael eerder nog een sober en gedateerd zorgcomplex, nu is het door Marijn de Kok interieurarchitecten, Rothuizen architecten stedenbouwkundigen en Intra Kapelle, omgetoverd tot een hotelachtig, warm nest. Hét bewijs dat een zorg- en wooncentrum voor ouderen luxueus, esthetisch en functioneel kan zijn.

Tot in de puntjes gerestyled

Ouderen met een specifieke zorgvraag kunnen hier terecht in een elegante omgeving, die aansluit bij hun individuele wensen en bijdraagt aan hun herstel. Deze locatie van Stichting Groenhuysen huisvest zowel een behandel-, zorg- als wooncentrum, elk tot in de puntjes gerestyled.

Aan het prachtige eindresultaat ging een rigoureuze renovatie vooraf. Door de indeling aan te passen, zijn er een heldere structuur en ruimtes met een open karakter ontstaan. Kenmerkend voor het vernieuwde interieur zijn flexibiliteit, kleinschaligheid en een sfeervol thuisgevoel. De diverse deelgebieden binnen het complex hebben ieder een eigen identiteit gekregen, die een geheel vormen door de overkoepelende kenmerken. Met speelse vlakken op de vloer en in het meubilair worden verschillende functies binnen een ruimte optisch gescheiden.

Luxueuze feeling

De hotelachtige ambiance krijgt haar luxueuze feeling door de organische vormen en zorgvuldig gekozen kleuren en materialen. Een palet van warme neutralen en hout creëert een natuurlijke basis, aangevuld met olijfgroene, dieprode en verfrissende blauwe kleuraccenten. Met schakeringen van zachte bruintinten verbinden de materialen de diverse ruimtes op een harmonieuze wijze.
Met zorg gekozen materialen: Thermopal & HI-MACS

Niet alleen is er aan het esthetische plaatje gedacht, ook de materiaaleigenschappen zijn bijzonder geschikt voor een drukke zorgomgeving als Wiekendael. Zo heeft Baars & Bloemhoff geadviseerd om materialen uit het assortiment van Thermopal en HI-MACS toe te passen in dit interieur. Voor het meubilair is veelvuldig gebruik gemaakt van R20021 Eiken uit de Pfleiderer Thermopal collectie. Pfleiderer staat bekend als een echte innovator die tegelijkertijd een uitzonderlijke kwaliteit biedt. Ook de gekozen eikensoort scoort hoog op bestendigheid tegen vocht, waterdamp en chemicaliën.

Naast de authentieke houtlook vormt het verfijnde HI-MACS een spannend contrast in textuur. Qua kleur sluit G 101 Crystal Beige naadloos aan bij het palet van zachte neutralen. Toegepast op de werkbladen biedt HI-MACS de ideale oplossing voor het zorgcomplex. Hygiëne staat hier immers voorop en door de gesloten poriën is HI-MACS een zeer hygiënisch en goed te reinigen materiaal.
Door de materiaalkeuze en het verrassende design, is Wiekendael de duurzame, stijlvolle omgeving geworden waar ouderen zich thuis voelen en zichzelf kunnen blijven.

Project Specificaties

Opdrachtgever Stichting Groenhuysen
Interieurarchitect Marijn de Kok interieurarchitecten
Architect Rothuizen architecten stedenbouwkundigen
Realisatie Intra-Kapelle
Fotografie Ronald Smits
Materiaal Thermopal & HI-MACS

Gebruikte Materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen