Greenchoice is groen, groener, groenst

Als leverancier van 100% duurzame energie, kon het kantoorpand van Greenchoice natuurlijk niet achter blijven. Steeds meer mensen steunen de groene missie van de energieleverancier. Door deze enorme groei was de verhuizing naar een groter pand – inclusief duurzaam interieur en nieuw werkplekconcept – een logische stap.

RIJKE HISTORIE EN DUURZAME VERNIEUWING IN ROTTERDAMS PAND

En niet zomaar een pand. Greenchoice huist tegenwoordig in het voormalige Bouwcentrum in Rotterdam. De plek waar alle bouwpartijen samenkwamen om Rotterdam na de oorlog weer op te bouwen. Met al deze partijen samen was er kennis in overvloed. Van nieuwe technieken tot innovatieve materialen, je vond het in het Bouwcentrum. Het is van oudsher dus een pand waar mensen hun krachten bundelden om te vernieuwen. De ontwerpers van Colliers zagen in het gebouw een mooie kans om het kantoor te matchen met het imago van Greenchoice.



De energieleverancier wilde zo hoog mogelijk scoren op duurzaamheid, in alle opzichten. Het verkregen energielabel B na de verbouwing van het Bouwcentrum was dan ook niet genoeg. Met een eigen investering in zonnepalen was het A-label een feit. De locatie vlakbij het Centraal Station maakt het nog makkelijker om met het OV te reizen. En voor wie liever op de fiets of in een elektrische auto stapt, is er genoeg ruimte in het kantoorgebouw gereserveerd. Het duurzaamheidsaspect keert ook duidelijk terug in het interieur. Daarnaast vormden transparantie, samenwerking en een informele sfeer het uitgangspunt voor het interieurontwerp.

ORGANISCHE GEVORMD WERKPLEKCONCEPT MET HI-MACS

Om ontmoeting en communicatie te stimuleren, komen medewerkers samen in het hart van het kantoor. Rondom het koffiezetapparaat en de keuken zijn diverse zitplaatsen gecreëerd. Zo is het interieur onderverdeeld in een aantal ringen, en dit is de binnenste. Deze kern wordt omgeven door een ring van flexwerkplekken. De buitenste ring bestaat uit kantoorruimtes voor regulier werk of plekken waar je in pure concentratie aan de slag kunt.



Al deze gedeelde werkplekken in grote ruimtes, vragen om akoestische bekleding voor wanden en plafonds. Het materialenpalet is gevarieerd en welgekozen. Om de ronde vormen van de ringen te realiseren, is namelijk gebruik gemaakt van het Solid Surface materiaal HI-MACS uit ons assortiment. Het thermisch vormbare materiaal leent zich hier perfect voor. Er is gekozen voor wit. En dat geeft het kantoor een frisse uitstraling.

DESIGN MET VLIEGTUIGBANDEN EN NORDUS HOUTFINEER

Het frisse wit wordt verrijkt met licht Nordus houtfineer en zachte groentinten in het meubilair. Naast de groene kleur bestaat het meubilair veelal letterlijk uit ‘groene’ materialen. Zo zijn de vergaderstoelen gemaakt van gerecyclede petflessen. Maar het hergebruik gaat verder. De schoonloopmat bestaat zelfs uit oude vliegtuigbanden!



De milieuvriendelijke filosofie van het trendy Nordus past goed bij de visie van Greenchoice, dus adviseerden wij om dit houtfineer toe te passen. Het FSC-hout keert terug in diverse meubels en de balie. Zo ontstaat er een mooie harmonie in het hele kantoor en worden de ruimtes met elkaar verbonden. Daarnaast creëert het lichte hout creëert ook nog eens een moderne, Scandinavische look.

Specificaties

Opdrachtgever Greenchoice
Ontwerp Colliers International Occupier Services
Realisatie Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en Interieurbouw
Fotografie Ronald Smits
Materiaal Nordus & HI-MACS

Gebruikte Materialen

Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen
Weet je zeker dat je dit product uit de favorietenlijst wilt verwijderen?