Sluiten

Een feest van materialen in Rotterdamse keuken

In een volledig gerenoveerd appartement in Rotterdam realiseerde Marijn Interieurs een keuken die op het eerste gezicht simplistisch oogt: strakke vormen en koele materialen voeren de boventoon. Op subtiele wijze is ook gekozen voor contrasterende en tactiele materialen die het geheel nog meer karakter geven.

ESTHETISCHE DUURZAAMHEID MET FENIX NTM

Wat als eerste in het oog springt is de vergrijst blauwe kleur van de keukenfrontjes. Marijn Interieurs koos voor NTM 0750; een HPL decor van FENIX uit de ‘smart materials’ serie. Het hightech materiaal heeft niet alleen een esthetische kwaliteit, maar leent zich ook uitstekend voor een keuken door haar hittebestendig en waterafstotend vermogen. Achter het strakke uiterlijk van deze keuken gaat, haast onzichtbaar, een reeks aan apparatuur schuil.

INNOVATIEF MATERIAAL SMELT SAMEN MET KLASSIEKE ELEMENTEN

Als aanvulling op de fronten van Fenix HPL is het aanrechtblad gemaakt van SolidTrends; een marmerdecor uit het Solid Surface programma van Baars & Bloemhoff. Dit materiaal wordt voor 75 procent gemaakt uit natuurlijke materialen, aangevuld met zuiver acryl. Het werkblad met marmerlook geeft de keuken een fris uiterlijk. Een klassieke keramische spoelbak schittert in de verder modern aandoende keuken en maakt het geheel helemaal af.

QUERKUS BRENGT DE NATUUR BINNEN

Ook het natuurproduct eiken laat de interieurarchitect niet onberoerd in deze design keuken. Voor de wandplanken, die de zwevende keukenkasten met elkaar verbindt, is gekozen voor een eikenfineer uit de Querkus collectie van Decospan. Door middel van unieke productieprocessen weten zij de schoonheid, kleur, tekening en structuur van massiefhout nog mooier uit te laten komen in een uiteenlopend palet aan fineren.Specificaties

Realisatie Marijn Interieurs
Fotografie Marijn Interieurs
Materialen SolidTrends, FENIX NTM en Querkus

Specificaties

Ontwerp Marcel Martensen Architect BNA BNI
Realisatie justustjebbo Interieurbouw en meubelmakers
Materiaal Querkus houtfineer
Fotografie Justus Felthuis

Toegepaste Materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen