Sluiten

Transitions I: Visser & Meijwaard // Grey on Gray

Voor het project ‘Transitions’ heeft Visser & Meijwaard gekozen om te werken met HI-MACS. Dit materiaal heeft als eigenschap dat het thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen is. 'Deze kenmerken, die voor ons het uitgangspunt zijn geweest in het ontwerpen van een kast, zien wij terug in de vormgeving van industriële plastic kratten. Geïnspireerd op de technische esthetiek van deze kratten heeft ‘Grey on Gray’ een uitwendig skelet dat zowel technisch als decoratief is toegepast’, lichten de ontwerpers toe.

Visser & Meijwaard


Visser & Meijwaard is een design studio opgericht door Steven Visser (1985) en Vera Meijwaard (1988) in 2013. Het ontwerpers duo maakt uitgesproken maar ingetogen producten waarbij veelzijdige materialen en heldere vormgeving de essentie vormen. Voor hun ontwerpen laten Visser en Meijwaard zich inspireren door herkenbare details en de wijze waarop het product wordt geconstrueerd. Door details uit te vergroten leggen de ontwerpers de nadruk op de schoonheid van technische oplossingen.

 

Materiaal – HI-MACS & Duropal XTreme


HI-MACS is een materiaal dat via een modern fabricageproces uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl wordt samengesteld. Het materiaal is homogeen van opbouw, niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door de gesloten poriën is het materiaal zeer goed reinigbaar en daardoor zeer hygiënisch. Door de speciale samenstelling is het ook een materiaal dat grenzeloos design mogelijk maakt. HI-MACS is namelijk thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen, hierdoor zijn prachtige driedimensionale en organische vormen mogelijk.

Duropal introduceert met de structuur XTreme Mat een oppervlak met een zeer hoge esthetische waarde. Een super mat oppervlak en vingerafdruk vrij. Daarnaast ook zeer slijtvast en krasbestendig. Deze eigenschappen worden samengebracht op een HPL gemaakt met de Duitse degelijkheid welke je kent van Duropal. Het kwetsbaar ogende oppervlak is robuust en zeer sterk en een groot pluspunt daarbij is dus dat je vingers geen afdrukken achterlaten op dit HPL.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen