Sluiten

High-end fitness-studio Rocycle

Aan de Amsterdamse grachten bevindt zich een ware high-end boetiek-fitness-studio, Rocycle. Het ontwerp van Rocycle is verzorgd door XML en gerealiseerd door Dylan & van Laatum Interieurbouw. De studio bevindt zich op de begane grond van een appartementencomplex. Daarom is de fitness-studio door XML ontworpen als een geluidsdichte ruimte. Terwijl 27 speakers de sporters, aldus XML, “een overweldigende muziekervaring” bieden, merken de bewoners van het complex daar niets van.

Translucente wand

In een “unisex lockerspace” zijn de kluisjes verwerkt tot strakke, heldere wanden. Terwijl deze ruimte een vlotte wisseling tussen de verschillende lessen mogelijk maakt, is de lobby de centrale sociale ruimte waar de bezoekers zich kunnen melden, een sapje drinken of bijkomen in de grote raamkozijnen, met zicht op de Amsterdamse grachten.


 

Een blikvanger in de lobby is de translucente wand, waarin drie lichtkranten van witte leds zijn opgenomen en de van Homapal spiegellaminaat gemaakte receptiebalie. Hierdoor is het mogelijk om steeds een andere tekst op de lobbywand te laten zien. De lichtkranten kunnen draadloos worden aangestuurd.
Sappenbar

Als onderdeel van het project ontwierp XML ook de store-in-store van The Cold Pressed Juicery. De volledig uitgeruste ‘juicebar’ gemaakt van HI-MACS Solid Surface biedt bezoekers van de studio koudgeperste sappen, smoothies en voedzaam sporteten. HI-MACS komt ook terug in de kleedkamers en is door de gesloten poriën een zeer hygiënisch materiaal. Het glanzende Homapal geeft een exclusieve uitstraling aan de fitnessboetiek. Homapal staat bekend om haar uitgebreide assortiment in spiegellaminaten en metallic oppervlakken.

Project Specificaties

Bron Architectenweb
Opdrachtgever Rocycle
Ontwerp XML
Realisatie Dylan & van Laatum Interieurbouw
Fotografie XML
Materiaal HI-MACS & Homapal

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen