Sluiten

Astrata Slats van Decospan

Ben je op zoek naar de perfecte houten wanddecoratie? Dan zijn de Astrata Slats vervaardigd uit MDF en een toplaag van 0,6 mm fineer van Decospan de juiste keuze! De gefineerde balken geven elk interieur de dynamiek die het nodig heeft zonder al te overweldigend te zijn. Astrata balken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten, uitvoeringen en afwerkingen. Waar je voorkeur ook naar uit gaat; met de Astrata Slats van Decospan sla je de plank nooit mis! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden!

De voordelen van Astrata Slats

  • Direct uit voorraad leverbaar in onbehandeld eiken fineer en afgewerkt Shinnoki Ivory Oak fineer. 
  • Een voordelig en praktisch alternatief voor massief houten balken. 
  • Karaktervolle en tijdloze uitstraling. 
  • Zowel horizontaal, verticaal als diagonaal te gebruiken. 
  • Zeer eenvoudige installatie met een minimum aan gereedschappen. 
  • Op aanvraag vanaf 150 stuks leverbaar met 5 prachtige fineren van Shinnoki: Natural Oak, Milk Oak, Desert Oak, Manhattan Oak en Chocolate Oak.
  • Ook te verkrijgen als akoestische panelen. 
Bestel Astrata Slats direct online

Astrata Slats_bi_01

ASTRATA SLATS: DÉ DECORATIEVE BALKEN VOOR IEDER INTERIEUR

Astrata Slats balken zijn verkrijgbaar in een 3-zijdige (3S) en 4-zijdige (4S) gefineerde variant. Daarnaast heb je de keuze uit Astrata Slats met een onbehandeld eiken fineer en Astrata Slats afgewerkt met Shinnoki fineer. De uit voorraad leverbare Astrata Slats van onbehandeld eiken kun je direct naar eigen wens afwerken met olie, beits of vernis. Het eindresultaat: Een 100% match met de rest van (het meubilair binnen) jouw interieurproject. Dit omdat je zelf het geheel perfect op elkaar kunt afstemmen.

Ook de decoratieve balken afgewerkt met Shinnoki Ivory Oak leveren wij direct uit voorraad. Deze variant sluit naadloos aan op de gelijknamige gefineerde platen en fineer op HPL van Shinnoki. Zo creëer je in een handomdraai een harmonieus geheel in wand, plafond en maatwerk meubilair. Bijkomend voordeel: Omdat de kant-en-klare houten balken al voorzien zijn van een perfecte finishing touch, kun je ze zo in jouw interieurproject plaatsen. Hierdoor bespaar je kostbare tijd. Ideaal!

Als klap op de vuurpijl, zijn de panelen ook op aanvraag leverbaar vanaf 150 stuks met 5 prachtige fineren van Shinnoki. Creëer ruimte en laat je interieur stralen met één van de lichte afwerkingen uit de Shinnoki collectie; Natural Oak en Milk Oak. Geef je interieur karakter met de complexe afwerking Desert Oak of Manhattan Oak. Op zoek naar nog intensere tonen? Dan is Chocolate Oak de variant waar jij naar op zoek bent! Ontdek snel de mogelijkheden!

Astrata_Slats_Decospan_bi02-B3-R.jpg

VAN WANDBEKLEDING OF ROOMDIVIDER TOT PLAFONDAFWERKING

Omdat de 4-zijdige (4S) Astrata Slats rondom volledig gefineerd zijn, zijn de balken losstaand te gebruiken en dienen ze perfect als sfeervolle ruimteverdeler. In no time plaats je met een reeks balken een semitransparante wand en voorzie je een grote ruimte van sfeervolle hoekjes. Omdat je de balken zowel verticaal, horizontaal als diagonaal kunt gebruiken, zijn de creatieve (ontwerp)mogelijkheden eindeloos!

Tip: Door te spelen met de combinatie van verschillende afmetingen, creëer je een verrassend dynamisch effect!

De 3-zijdige (3S) Astrata Slats zijn de beste en voordeligste keuze is als het om wand- en/of plafonddecoratie gaat. De balken zijn langs drie zijden afgewerkt met een toplaag van 0,6 mm onbehandeld eiken fineer. Eiken fineer staat garant voor een karaktervolle en tijdloze uitstraling en geeft die warme, gezellige en natuurlijke sfeer. Kortom: Het ingrediënt waarmee je elk interieur een boost geeft. Met deze 3S variant fleur jij in een handomdraai een wand of plafond op.

ASTRATA COUSTICS

Op zoek naar een stijlvolle akoestische oplossing? Dat is ook mogelijk met Astrata Slats. Astrata Coustics bestaat namelijk uit Astrata Slats balken, gelijmd op akoestisch PET vilt. In ons assortiment bieden we deze panelen aan in de onbehandeld fineer en Ivory Oak variant. Zo heb jij altijd de mogelijkheid om de panelen naar eigen wens af te werken zodat het 100% matcht 

Tip: Bestaat jouw interieurproject uit één (te) grote ruimte? Dan dienen de Astrata Coustics perfect als akoestisch wand- of plafondpaneel!

PERFECT ALTERNATIEF VOOR MASSIEF HOUT

De Astrata Slats van Decospan barsten van de voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat de panelen een perfect alternatief zijn voor massief houten balken? Dit maakt de houten wanddecoratie niet alleen praktisch, maar ook veel voordeliger. De gefineerde MDF balken zijn daarnaast stabieler en trekken niet snel krom. De onbehandelde variant kun je naar wens afwerken met olie, beits of vernis. Het creëren van eenheid binnen jouw interieurproject was nog nooit zo makkelijk! Handig: De Astrata Slats balken hebben allemaal dezelfde afmeting en het fineer vertoont minder kleurverschillen dan massief hout. Een win-win-situatie dus! 

Astrata_Slats_Decospan_bi03-B3-R.jpg

AFMETINGEN ASTRATA SLATS

Onderstaand staan de beschikbare afmetingen in 3-zijdig (3S) of 4-zijdig (4S) gefineerde balken:

Type

Afmeting in mm (LxHxB)

Standaard MDF

Uit voorraad leverbaar

Astrata Slats 3-zijdig (3S)*

3040 x 31 x 31

ja

ja

Astrata Slats 3-zijdig (3S*

3040 x 65 x 31

ja

nee

Astrata Slats 3-zijdig (3S)

3040 x 80 x 39

ja

nee

Astrata Slats 3-zijdig (3S)

3040 x 100 x 51

ja

nee

Astrata Slats 4-zijdig (4S)*

3040 x 65 x 31

ja

ja

Astrata Slats 4-zijdig (4S)

3040 x 80 x 39

ja

ja

Astrata Slats 4-zijdig (4S)

3040 x 100 x 51

ja

ja

*Deze variant is op aanvraag ook verkrijgbaar in brandwerend MDF.

Let op: De breedte van de balk kan sporadisch kopse voegen bevatten.

WIST JE DAT…

...De Astrata Slats van Decospan verkrijgbaar zijn in vier varianten? Je hebt de keuze uit 3-zijdig (3S) en 4-zijdig (3S) onbehandeld eiken én 3-zijdige (3S) en 4-zijdige (4S) balken voorzien van Shinnoki Ivory Oak fineer.
...Andere houtsoorten op aanvraag leverbaar zijn en per 150 stuks geproduceerd worden door Decospan?
...Het oppervlak van de Shinnoki Astrata Slats zacht wordt geborsteld, gebeitst en gevernist met een zacht aanvoelende acryl-urethaanvernis? Het resultaat is een aangenaam aanvoelend oppervlak met een goed evenwicht tussen bescherming, natuurlijke touch en exclusieve look.
...De Astrata Slats ook als akoestisch wand- of plafondpaneel kunnen dienen?

Astrata_Slats_Decospan_bi04-B3-R.jpg

HANDIGE VERWERKINGS- & INSTALLATIETIPS

1. De Astrata Slats van onbehandeld eiken fineer zijn enkel geschuurd en kunnen naar wens afgewerkt worden met olie, beits of vernis.
2. De Astrata Slats zijn niet geschikt voor dragende toepassingen.
3. Vermijd direct contact met de vloer en gebruik geen hout als montageplaat. Kies voor roestvrij staal, aluminium of kunstof. Dit verkleint de kans op waterschade door poetsen.
4. Elke houtsoort, ongeacht de afwerking, heeft een eigen kleur welke nog eens kan verschillen van stam tot stam. Houd er rekening mee dat deze na verkoop van tijd verder zal verkleuren bij blootstelling aan UV-straling (licht).
5. Voor de verwerking van Astrata Slats als wand- of plafonddecoratie adviseren we je een basisplaat uit zwart vilt te gebruiken om gewicht te besparen.
6. Houd er rekening mee dat de 3-zijdige (3S) variant nog op een achterliggende structuur moet worden gemonteerd. Dit kan op verschillende manieren, zoals lijmen, spijkeren, met houten deuvels of met een groef en verbindingslat. Optioneel kunnen ze van boringen of een groef voorzien worden.

Voor meer handige installatietips verwijzen we je naar de Astrata Slats installatiehandleiding onder het kopje ‘Downloads en Specificaties'.

Bestel Astrata Slats direct online

Download informatie over Astrata

Meer downloads

Projecten ter inspiratie

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen