Park Paviljoen De Hoge Veluwe verbindt binnen en buiten

Met een enorme glazen gevel, organische vormen en een interieur vol natuurlijke materialen wordt het Park Paviljoen in Nationaal Park De Hoge Veluwe echt onderdeel van het landschap. Of je je nu in het restaurant, de parkwinkel, het educatiecentrum of de entree bevindt, overal wordt je omringd door de groene omgeving. De buitenbeleving wordt versterkt door het rijke materialenpalet, waarin Eikenfineer de hoofdrol speelt.

TECHNISCH FINEER EN EIKENHOUT IN DE HOOFDROL

Voor de maatwerk interieurelementen, balies en meubels hebben De Zwarte Hond, Vos Interieur en Perdon Interieurbouw gebruikgemaakt van een mix aan fineren uit de Decospan collectie. Wat de fineren met elkaar gemeen hebben, zijn de snijwijze en het Eikenhout patroon. Het kwartiers fineer heeft een subtiel lijnpatroon, doordat het haaks op de jaarringen is gesneden. Door te kiezen voor één houtsoort en snijwijze ontstaat er een mooie eenheid in het interieur.





Of nou ja, één houtsoort.. Naast Eikenfineer is er technisch fineer uit de Look’Likes collectie toegepast. Dit is een samengesteld fineer dat meestal van Ayous of Populieren gemaakt wordt, maar de looks van iedere andere houtsoort kan aannemen. Zoals Eiken in dit geval. De Look’Likes fineren kenmerken zich door een constante kwaliteit en tekening. Niet alleen qua looks, maar ook voor iedere toepassing biedt de collectie een ruime keuze. Zo bestaat de Look’Likes Ply variant uit twee à drie lagen fineer, waardoor er extra structuur in het materiaal kan worden aangebracht. Hiermee versterk je de natuurlijke uitstraling en het grove oppervlak van hout. Het tweelaagse fineer leent zich goed voor zandstralen en borstelen, terwijl het drielaagse fineer geschikt is voor groeven. Voor ronde vormen in de opvallende balie van het Park Paviljoen, is Look’Likes Decoflex ideaal. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een dunne flexibele fineersoort met een papieren onderlaag.





BLADERPATRONEN EN BIOPHILIC DESIGN

De interieurelementen en meubels zijn net zo veranderlijk als het landschap van De Hoge Veluwe. Na verloop van tijd krijgt een natuurlijk materiaal als hout nog meer karakter en de driedelige, modulaire banken kunnen telkens op een andere manier gepositioneerd worden.




Zelfs in de verlichting komt het natuurlijke karakter naar boven. Gebaseerd op de principes van ‘Biophilic Design’, heeft Beersnielsen lichtontwerpers een installatie van negen kroonluchters ontwikkeld. Schaduwpatronen sieren het gewelfde plafond, waardoor het net lijkt alsof de zon ook binnen in het Park paviljoen door de bomen schijnt.

Specificaties

Ontwerp De Zwarte Hond / Vos Interieur / Monadnock
Realisatie Perdon Interieurbouw
Fotografie Martin Hogeboom
Materiaal Decospan en Look'Likes
Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen