Sluiten

Abet Laminati toont de magie van geweven HPL

Een magisch schouwspel van gevlochten en geweven houtstructuren en schitterende glasdruppels, scheen een nieuw licht op de HPL materialen van Abet Laminati. Aan de hand van het thema ‘de verlichting van hout’ heeft glasontwerper Carina Riezebos deze installatie voor Abet Laminati op Design District ontworpen.

De schoonheid van de natuur

In het concept van de kroonluchter staat de schoonheid van de natuur centraal. Het design weerspiegelt het bos en de houtstructuren, kleuren en geuren van de bomen die daar te vinden zijn. Gecombineerd met druppels van handgeblazen glas, alsof een regenbui de kroonluchter siert. Met het licht van boven ontstaat er een bijzondere schaduwwerking op de donkere vloer.

Oude technieken in een nieuw licht

De donkere basis van de stand is gemaakt van het matte Abet Polaris Noir. Hiermee worden de diverse HPL materialen met houtprint geweldig uitgelicht. De weeftechniek en lagen van HPL keren ook terug in de wanden. Daarin krijgen de robuuste houtprints een gouden randje van metaal. Door de openingen in het weefpatroon straalt subtiel licht als een zonnestraal door de bomen. Carina Riezebos heeft kunst en toegepast design perfect samengebracht in de kroonluchter en de rest van de Design District expositie. Iets wat haar werk kenmerkt, net als de samensmelting van glas en kristal met andere materialen. Door middel van dit ontwerp keert Carina terug naar oude technieken als papier vouwen en het handmatig op elkaar leggen van lagen papier in de Abet Laminati fabriek. Terwijl ze ook de grenzeloze mogelijkheden van HPL materialen vertoont en de rijke fantasie van architecten en ontwerpers prikkelt.

Tactiel HPL

Het is niet de eerste keer dat Abet de samenwerking aangaat met een designer. Toch laat Abet Laminati met deze betoverende, poëtische benadering maar weer eens zien waarom de producent bekend staat als Italiaanse trendsetter. En dat houtprint niet meer is wat het geweest is. De diepe structuur benadrukt het tactiele HPL dat nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen