Sluiten

De veelzijdigheid van MOSO Bamboe in CityLife Shopping District

Bamboe is booming, het natuurlijke materiaal zien we in steeds meer interieurs terug. Zo ook in het grootste winkelcentrum van Italië, je kunt er simpelweg niet omheen. Het door Zaha Hadid Architects ontworpen CityLife Shopping District toont de veelzijdigheid van de natuurlijke materialen van MOSO Bamboe. Met de kenmerkende welvingen en vloeiende vormen brengt de architect een ongekende dynamiek in het winkelcentrum. De warme uitstraling van bamboe versterkt het uitnodigende effect.


Nieuwe standaard voor wonen en werken in de stad

CityLife is een compleet vernieuwde wijk in Milaan met musea, appartementen, kantoren en ruimte voor recreatie. Dit alles is gebouwd in het oude beurscentrum van Milaan, dichtbij het historische stadscentrum. Tre Torri, drie prominente woon- en kantoortorens, ontworpen door Zaha Hadid, Arata Isozaki en Daniel Libeskind, vormen een architectonische highlight in de wijk. Onder en tussen de torens ligt het CityLife Shopping District met het grootste winkelcentrum van Italië: meer dan 80 winkels, 20 restaurants, bars en een bioscoop.

 

Dynamisch design en organische architectuur met MOSO Bamboe

MOSO Bamboe vloeren en plafonds vormen met witte, glad afgewerkte wanden de basis van het interieur. Het contrast van wit met het natuurlijke bamboe versterkt het dynamische gevoel dat de architectuur opwekt. Grote afgeronde bamboe pilaren vormen de eyecatchers. Met fantastisch gevoel voor detail zijn de bamboe platen verwerkt tot kolommen die bijna naadloos doorlopen in de welvende plafondbalken. Voor de balies en de bar in de centrale ruimte is ook MOSO Bamboe toegepast. Het materiaal is zichtbaar in het gehele CityLife Shopping district. Doordat de materialen in diverse restaurants en winkels zijn toegepast, ontstaat er een harmonieus geheel. 

Ruim 2.500 m² MOSO Bamboe platen, 70.000 meter bamboe balken en 1.000 m² bamboe fineer zijn toegepast in het interieur van het CityLife Shopping District. Hierbij viel de keuze van de architecten op MOSO Density® bamboe in de warme kleur Caramel. Door de bamboe strips te stomen, wordt de lichte naturel kleurtint van bamboe veranderd in een warme karamel tint. De uiteindelijke uitstraling is afhankelijk van de temperatuur en duur van dit proces. Dit materiaal is veel harder dan de meeste houtsoorten, doordat het wordt gemaakt van gecomprimeerde bamboe strips. De dichtheid en hardheid zorgen niet alleen voor een zeer hoge duurzaamheid, maar het materiaal voldoet ook aan strenge brandveiligheidseisen. Hierdoor is impregnatie of afwerking met lak niet nodig. Zo behoudt het materiaal een zo natuurlijk mogelijke look.


 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van MOSO bamboe en de collecties? Of wil je misschien samples aanvragen? Neem dan contact op met een van onze vestigingen. Wij helpen je graag en geven antwoord op al jouw vragen!

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen