Sluiten

Binnenkijken bij Abet Laminati

Abet Laminati staat bekend als dé trendsetter uit Italië, die keer op keer nieuwe designs en kleuren uitbrengt. Samen met architecten, ontwerpers en kunstenaars heeft Abet Laminati HPL verheven van een imitatieproduct tot een volwaardig designmateriaal.



HPL staat voor ‘High Pressure Laminate’. In de basis bestaat HPL uit drie verschillende lagen die worden samengeperst, waardoor het een sterk materiaal is. De onderste laag bestaat uit enkele papiervellen, die voorzien zijn van een hars. Daarop komt de bedrukte laag met het decor, in een knallende unikleur of holografisch patroon bijvoorbeeld. De derde en laatste laag is een transparante melamine, die dient als bescherming. De HPL collecties van Abet Laminati staan bekend om de onderscheidende decoren met levendige kleuren en schitterende, verassende effecten.



Met de Polaris serie speelt de Italiaanse producent in op de huidige trend van extreem matte materialen. Polaris is een HPL met acryl in de toplaag, dat op een speciale manier is uitgehard. Zo krijgt het materiaal een ultramat, fluweelzacht oppervlak. Bovendien is het materiaal door de toevoeging van acryl extra stoot- en krasvast, hittebestendig en verdwijnen vingerafdrukken als sneeuw voor de zon.



Dat Abet Laminati een trendsetter is, bewijst de fabrikant met de nieuwe technologieën die het implementeert in zijn productieproces. Met de full-colour digital print techniek maakt Abet Laminati custom-made materialen mogelijk, zelfs in een kleine oplage. Een mooi voorbeeld hiervan is het werk van Bart Joachim van Uden voor ons ‘Transitions III’ project. Hiervoor liet hij satellietbeelden van Google Earth printen op HPL van Abet Laminati. De beelden van ongerepte landschappen doen denken aan marmer en natuursteen, en spelen zo met de perceptie van de gebruiker. De aarde als een oppervlak.









Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen