Sluiten

AVRO Kunstuur over Dutch Design met Sabine Marcelis en Floris Wubben

Afgelopen zondag werd de derde van vier AVRO Kunstuur specials over Dutch Design uitgezonden. En deze uitzending was voor ons wel een hele bijzondere. Presentator Lucas de Man ging in gesprek met zowel Floris Wubben, die nog volop in de voorbereidingen voor ‘Transitions III’ zat, als Sabine Marcelis vanaf onze ‘Transitions II’ expositie in Milaan. De aflevering gaat dieper in op materiaal, het ontwerpproces en nieuwe technieken. Een must see dus!

SABINE MARCELIS

Allereerst neemt Sabine Marcelis je mee in haar verhaal over haar werk voor ‘Transitions II’. FILTER is een bijzondere collectie verlichtingsobjecten, gemaakt van het Solid Surface materiaal HI-MACS. Het interview biedt een uniek kijkje in haar onderzoekende proces, gevoel voor minimalistische esthetiek en de manier waarop ze speelt met licht en materiaal.

FLORIS WUBBEN

Ten slotte bracht AVRO Kunstuur een bezoek aan de studio van Floris Wubben. Zijn bijzondere werkwijze, waarbij natuurlijke processen en menselijke ambacht elkaar ontmoeten, wordt mooi uitgelicht. Zo zie je onder meer, stap voor stap, hoe zijn ‘Pressed’ collectie wordt gecreëerd. Daarnaast treffen we Floris Wubben nog volop in de voorbereidingen van zijn werk voor ‘Transitions III’. De uitzending geeft je een kijkje achter de schermen, waarbij HI-MACS opnieuw een heel ander gezicht geeft. Door het te scheuren en buigen met een zelfontworpen tool, krijgt het materiaal een organisch en rauw karakter.


Benieuwd naar de collectie verlichtingsobjecten van Floris Wubben? ‘Transitions III’ wordt nog tot en met 29 oktober tentoongesteld in Broeinest EHV tijdens de Dutch Design Week.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen