Sluiten

De krachtige lijmen van Bijlard

Elke verbinding vraagt om een specifieke oplossing die afgestemd is op diverse behoeftes, materialen en toepassingen. De lijmen van Bijlard International zijn van hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk en kunnen snel geleverd worden. Sinds 1956 ontwikkelt en produceert Bijlard International lijmen en kitten voor de professionele markt. Alle producten van Bijlard staan onder een voortdurende kwaliteitscontrole van de afdeling Research & Development. Het assortiment van contactlijmenhoutlijmen en montage- & constructielijmen is specifiek samengesteld voor de houtverwerkende industrie en interieurbouw.

De voordelen van Bijlard lijmen:

 • Kracht en betrouwbaarheid
 • Constante kwaliteit
 • Gerichte oplossingen voor alle verbindingen
 • Gunstige kostprijs per m2
BIJLARD CONTACTLIJMEN

Een contactlijm is een lijm op basis van neopreenrubber die op beide materialen wordt aangebracht. Na een zekere droogtijd (als de vluchtige bestanddelen zijn verdampt) wordt door stevig aandrukken of persen de verbinding tot stand gebracht.

De Bijlard contactlijmen zijn er in verschillende uitvoeringen:

 • Bijlard Contactkit is een vloeibare contactlijm, welke aan te brengen is met een kwast of lijmkam.
 • Bijlard Contacttix is een tixotrope contactlijm, welke aangebracht wordt met een lijmkam. Het voordeel van deze uitvoering is dat de lijm niet druipt en geen draden trekt waardoor het veel wordt toegepast bij verticale verlijmingen.
 • Bijlard Spuitlijm is een vloeibare contactlijm, welke wordt aangebracht middels een spuitinstallatie zoals een drukvat of membraampomp. De spuitlijm wordt geleverd in twee uitvoeringen, namelijk Transparant en Rood. De rode spuitlijm laat duidelijk zien waar reeds spuitlijm is aangebracht, waardoor een gelijkmatig spuitpatroon kan worden behaald.

 

BIJLARD HOUTLIJMEN

Binnen de interieurbouw en meubelmakerij wordt veel gebruik gemaakt van de witte houtlijm. Baars & Bloemhoff biedt een breed assortiment houtlijmen, waaronder ook de witte houtlijmen van Bijlard. De Bijlard houtlijm wordt aangebracht op één van de beide te verlijmen delen, waarbij minimaal één materiaal altijd poreus moet zijn. Het water trekt weg door het poreuze materiaal, waarna de PVAc achterblijft en de sterke lijmverbinding vormt. Voor een goede hechting tussen beide materialen is het heel belangrijk dat er druk wordt uitgeoefend op de lijmverbinding door middel van een pers of lijmklemmen.

De Bijlard houtlijmen zijn er in de volgende uitvoeringen:

 • Houtlijm 1KD2. Witte houtlijm voor binnen toepassingen, maar geen vochtige omstandigheden (keuken of badkamer).
 • Houtlijm 1KD2 snel. Witte houtlijm voor binnen toepassingen, maar geen vochtige omstandigheden (keuken of badkamer). Deze variant heeft een zeer snelle droogtijd.
 • Houtlijm 1KD2 Express 25. Hoogwaardige, vochtbestendige en geel gekleurde houtlijm welke uitermate geschikt is voor het verlijmen van vuren en/of grenenhout.
 • Houtlijm 1KD3. Witte houtlijm voor binnen toepassingen, inclusief vochtige omstandigheden (keuken of badkamer). Speciaal voor verbindingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan de waterbestendigheid. Montage van goed passende niet-dragende houtconstructies en verbindingen.
 • Houtlijm 1KD3 spray. Witte houtlijm voor binnen toepassingen, inclusief vochtige omstandigheden (keuken of badkamer). Speciaal voor verbindingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan de waterbestendigheid. Montage van goed passende niet-dragende houtconstructies en verbindingen. Door een aangepaste samenstelling is deze variant zeer goed verspuitbaar.
 • Houtlijm 1KD3 V7. Witte houtlijm voor binnen toepassingen, inclusief vochtige omstandigheden (keuken of badkamer). Speciaal voor verbindingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan de waterbestendigheid. Montage van goed passende niet-dragende houtconstructies en verbindingen. Door een aangepaste samenstelling is deze variant zeer vormvast en daarom uitstekend geschikt voor toepassingen onder spanning zoals ronde vormen.
 • Houtlijm 1KD4. Weer- en zeewater bestendige witte houtlijm voor binnen en buiten toepassingen. Speciaal voor verbindingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan de waterbestendigheid. Montage van goed passende niet-dragende houtconstructies en verbindingen.

 

MS-POLYMEERLIJMEN

MS-Polymeerlijmen, ook wel bekend als montagelijmen, zijn lijmen van gemodificeerd silaanmoleculen. Deze lijmen worden vaak toegepast als constructielijm (in een vochtige omgeving) of als afdichtingskit, omdat de lijm blijvend elastisch en overschilderbaar is. Vooral wanneer twee materialen met verschillende uitzettingscoëfficiënten aan elkaar verlijmd moeten worden, vormen MS-Polymeren een prima oplossing.  Bij het gebruik van MS-Polymeren vindt er geen directe hechting plaats er dient druk te worden uitgeoefend op de verlijmde oppervlakken voor een optimale hechting. 

Baars & Bloemhoff levert diverse montagelijmen voor verlijming en afdichting direct uit voorraad, hieronder een overzicht van al onze mogelijkheden:

 • Bijlard Construction Sealer 40. Transparante elastische overschilderbare lijm op basis van MS-polymeer, met name bedoeld voor het afdichten.
 • Bijlard Construction Sealer 60. Elastische overschilderbare lijm op basis van MS-polymeer. Voor zowel lijmen, monteren en afdichten van vrijwel alle in de bouw voorkomende materialen en (zelfs vochtige) ondergronden. Deze variant wordt geleverd in de kleuren wit, grijs, zwart en bruin.
 • Bijlard Construction Sealer High Tack. Witte, elastische en overschilderbare montagelijm op basis van MS-polymeer met extreem hoge aanvangskleefkracht. Voor structurele verlijming van vrijwel alle in de bouw voorkomende materialen en (zelfs vochtige) ondergronden.
 • Bijlard Floor & Wall. Professionele elastische en oplosmiddelvrije lijm op basis van MS-Polymeer welke uithardt onder invloed van de luchtvochtigheid. Uitstekend geschikt voor het verlijmen van vlak materiaal zoals hout, solid surface (HI-MACS), plaatmateriaal, parketvloeren etc. op zowel poreuze als niet poreuze ondergronden.

 

BIJLARD MONTAGE- & CONSTRUCTIELIJMEN

Constructielijmen zijn specifiek geschikt voor het lijmen en repareren van (hout)constructies en verbindingen waaraan hoge eisen worden gesteld op het gebied van spanning of vochtigheid. Tevens heeft deze lijm een vullende werking indien houtverbindingen niet geheel op elkaar aansluiten.

Baars & Bloemhoff levert diverse montage- en constructielijmen van Bijlard direct uit voorraad, hieronder een overzicht van al onze mogelijkheden.

 • PU-Classic. Speciaal voor het watervast en temperatuurbestendig verlijmen en repareren van constructies en verbindingen waaraan hoge eisen worden gesteld. De PU-Classic is een vloeibare 1-component polyurethaan houtlijm voor binnen en buiten. Ook geschikt voor het lijmen van hout in combinatie met andere materialen, zoals metaal, beton en kunststof.
 • PU-TX. Speciaal voor het watervast en temperatuurbestendig verlijmen en repareren van constructies en verbindingen waaraan hoge eisen worden gesteld. De PU-TX is een tixotrope 1-component polyurethaan houtlijm voor binnen en buiten. Ook geschikt voor het lijmen van hout in combinatie met andere materialen, zoals metaal, beton en kunststof.
 • PU-Bond. Deze spleetvullende en watervaste (D4) constructielijm is op basis van polyurethaan. Door zijn enorme interne sterkte en zijn minimale volume verandering geeft hij zelfs zonder klemmen een zeer hoge eindsterkte en is belastbaar tot 140 kg/cm2.

OVERIGE PRODUCTEN

In het brede assortiment lijmen van Baars & Bloemhoff zitten nog enkele zeer interessante producten die met hun hele specifieke eigenschappen een meerwaarde bieden in gewenste verbindingen en in het verwijderen van overtollige lijmresten. Denk hierbij aan diverse lijm accessoires voor o.a. het reinigen van materialen en apparatuur, maar ook overige lijmsoorten zoals, laklijm en de Hotmelt (smeltlijm) van Bijlard.

Download informatie Bijlard

Meer downloads

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen