Sluiten

Apotheek Prins Hendrik in maritieme stijl

Bij de gemiddelde apotheek komen de tl-verlichting en het klinische wit je tegemoet. Dat was bij Apotheek Prins Hendrik niet anders. Totdat apotheker Floor van Leersum de zaak overnam en besloot drastisch te verbouwen. InterieurPlus Collectief van Helene Mulder blies samen met Technoplanning interieurbouwers een nieuwe wind door het interieur en toverde de apotheek om tot een maritiem paradijs.

Up-coming Zeehelden

De maritieme look & feel komt niet uit de lucht vallen, als je bedenkt dat de apotheek in de wijk ‘Zeehelden’ huist. Een wijk tegen hartje Den Haag aan, waar steeds meer jonge bewoners naartoe trekken. En dat heeft een grote invloed op deze up-coming wijk. Authentieke winkels en biologische markten strijken er neer, en op buurtfestivals gaat het los. Met het interieur van de apotheek wilde InterieurPlus Collectief deze sfeer vangen en de naam van de wijk eer aan doen.

Zeehelden en de maritieme look werden zo dus hét thema van dit interieurconcept. En dat is gelukt! Van het diepblauwe plafond tot aan geknoopte touwen en portretten van zeehelden en muurschilderingen. Ook het smaakvolle palet van kleuren en texturen sluit hierop aan, met hoe kan het ook anders, veel wit, blauw en warme natureltinten. Zo zijn de vier wit betegelde balies echt hand-made maatwerk. De gietvloer en het staal creëren een hard contrast.Warme houtlook met Finsa

Het warme eikenhout geeft karakter aan het interieur. Voor deze houtlook is het decor Castano Rialto 59S uit onze Gama Duo interieurcollectie van Finsa toegepast. De houtdecoren uit deze collectie kenmerken zich door de verfijnde textuur, die goed past in het stijlvolle apotheekinterieur.

Het is een laagdrempelige buurtapotheek geworden, met ruimte voor persoonlijk contact. Het authentieke karakter van de buurtwinkels weerspiegelt ook in dit interieur en de populaire ‘Try-me’ zone. Mensen testen zelf biologische producten uit, op de plek waar de beleving van het oude apothekersambacht herleeft.

Project Specificaties

Opdrachtgever Apotheek Prins Hendrik
Ontwerp Interieur+ Collectief
Realisatie Technoplanning Interieurbouwers
Fotografie Adriaan van Dam
Materiaal Finsa

Gebruikte materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen