Sluiten

FUTURISTISCH MINIMALISME IN RAADZAAL DEN HAAG

De Raadzaal in Den Haag is vernieuwd, en hoe! Het frisse witte meubilair heeft een bijna futuristische uitstraling en schept rust. Na een grondige verbouwing is het nu de ideale ruimte voor gemeenteraadsleden en hun publiek om te bouwen aan de toekomst van de stad.

Nieuwe technieken en digitale schermen gaan hand in hand met het maatwerk meubilair. Het meubilair is gemaakt van geperforeerd HI-MACS, door Meubelmakerij Het Woud. Het thermovormbare materiaal leent zich perfect voor deze toepassing van organische, gebogen vormen. De glooiende lijnen verbinden de diverse blokken met elkaar en vormen zich naar de ruimte. Deze opstelling verbindt niet alleen het meubilair met elkaar, maar ook de mensen die gebruikmaken van de ruimte. De nieuwe zaalindeling creëert meer interactie tussen het publiek en de raadsleden, doordat ze in het vervolg tegenover elkaar zitten.Door de ovale opstelling krijgt de imposante Raadzaal een intiem en open karakter. Variatie in textuur zorgt ervoor dat het vele wit in de basis niet klinisch oogt, maar juist fris en minimalistisch. Ook de diffuse verlichting draagt hieraan bij. Met de transparante eigenschappen van HI-MACS kan de verlichting subtiel in het meubilair worden geïntegreerd en krijgt het die zachte look.

De nieuwe Raadzaal is in alle opzichten ingericht op de toekomst. Krasjes worden eenvoudig weer uit het materiaal geschuurd en het meubilair is ontworpen met aandacht voor flexibiliteit en verandering.

Project Specificaties

Opdrachtgever Gispen
Ontwerp Rietveld Architecten, New York
Realisatie Meubelmakerij Het Woud
Fotografie Ronald Smits
Materiaal HI-MACS

Gebruikte materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen