Sluiten

New-Yorkse loftstijl op Hollandse grond

In een 19e-eeuws pand in hartje Den Bosch schuilt een stukje New York. De stijl die de huidige bewoners mee naar huis namen na hun tijd in de wereldstad. Van voormalige werkplaats tot kantoor, is het Hollandse pand nu getransformeerd naar een ruimtelijke loft. Dat was meteen ook de grote ontwerpvraag: hoe creëer je een lichte, ruimtelijke woning in het maar liefst 20 meter diepe pand? Immers, er was alleen lichtinval via kleine ramen en deuren in de voor- en achtergevel. Zo werd daglicht de grote pijler binnen het interieurconcept.

Viva la vide

Daar wist EVA Architecten wel raad mee. Met verschillende vides treed het daglicht nu zelfs tot de diepste hoeken van de woning toe. Door de zijwanden volledig vrij te houden, wordt de ruimtelijkheid versterkt, terwijl er ook intieme ruimtes ontstaan. De dromen van de bewoners worden werkelijkheid met deze open loftstijl, waarmee de woning als één grote ruimte wordt ervaren. Daarnaast creëren de vides onverwachte zichtvensters tussen de verschillende woonfuncties. Zo heb je vanuit het bad een geweldig uitzicht op de begane grond én buiten.Houten kern van Querkus

Om het open karakter nog meer te benadrukken, is de basis van het interieur bijna volledig in stralend wit gegoten. Het industriële thema krijgt hierdoor een frisse, vernieuwende look. Middenin de loft vindt je de warme kern van het huis. Een eikenhouten kubus die doorloopt van de begane grond tot aan de eerste verdieping. Door de centrale plaats deelt de kubus de loft op in verschillende ruimtes. Daarnaast is de houten kern ook nog eens multifunctioneel. Zo krijgen de badkamer, het toilet, de berging en keukenapparatuur hier een plaats. Voor de ‘kubus’ is een warme houttint uit onze Querkus collectie van Decospan gekozen. Het decor Oak Natural Vivace geeft de loft een natuurlijke designlook.

Project Specificaties

Opdrachtgever Loft Sixty-Four
Ontwerp EVA architecten
Aannemer bouwcomfort Schijndel
Fotografie Sebastian van Damme
Materiaal Querkus

Gebruikte Materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen