Sluiten

Transitions II presenteert: FILTER van Sabine Marcelis

Voor haar Transitions II designcollectie heeft Sabine Marcelis gebruik gemaakt van de specifieke producteigenschappen van ons Solid Surface materiaal HI-MACS. Sabine Marcelis’ werk valt op omdat zij altijd op zoek is naar magische momenten binnen materialiteit en productieprocessen, met als doel het creëren van onverwachte ervaringen. Hieronder vertelt ze hoe ze de unieke materiaaleigenschappen van HI-MACS heeft uitgelicht voor haar ‘FILTER’ project.

Concept

‘FILTER’ verwerkt de combinatie van een lichtbron en materiaal op een manier waarbij de kwaliteiten van het materiaal pas echt gaat leven als het licht aangaat. Voor ‘Transitions II’ werkt Sabine met HI-MACS, een materiaal wat zijn specifieke kwaliteiten en schoonheid nog meer prijsgeeft als het letterlijk verlicht wordt.

PRODUCT EN MATERIALEN

“In mijn werk manipuleer ik graag met licht en dit centrale thema heb ik voor FILTER doorgezet. Ik ben begonnen met het spelen met het materiaal, het aanpassen van de dikte bijvoorbeeld, en ben het toen gaan uitlichten. Hierdoor komen verborgen texturen en patronen in de kern van het materiaal letterlijk aan het licht.”HI-MACS is een materiaal dat via een modern fabricageproces uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl wordt samengesteld. Door de speciale samenstelling is het een materiaal dat een grenzeloos design mogelijk maakt en dat qua vormgeving en duurzaamheid aan alle wensen voldoet. HI-MACS is namelijk thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen, hierdoor zijn prachtige driedimensionale en organische vormen mogelijk. Dit zie je duidelijk terug in de ronde vormen die Sabine heeft gekozen voor de kroonluchter en wandlamp.

Toegepaste materialen

BIOGRAFIE

Studio Sabine Marcelis werkt met een sterke focus op materiaal in de gebieden van productontwerp, installaties en ruimte-ontwerp. Haar duidelijke esthetische visie wordt gewaardeerd in de collaboraties die ze heeft met specialisten uit de industrie. Sinds het oprichten van haar studio is werk van Marcelis tentoongesteld bij Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam and Musée des Arts décoratifs, Parijs. Ze werkt met Victor Hunt Design-Art Dealer (BE), Etage Projects (DK), Side Gallery (SP) and Gallery Bensimon (FR).

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen