Sluiten

Transitions II presenteert: Everything but the desktop! van Daphna Laurens

Daphna én Laurens houden van het Nederlandse woord ‘vormgever’, letterlijk een persoon die vorm geeft. Vorm geven aan gedachten, objecten, producten en ruimtes is wat ze doen. Zij streven ernaar om toegepaste en beeldende kunst samen te voegen tot een geheel. Voor Transitions II hebben ze deze vormen gecreëerd met de materialen uit onze Forbo Desktop collectie.

CONCEPT

On top organisers, above lamp en een beside chair zijn de producten die het duo ontwerpt voor Transitions II. De twee designers gingen voor ‘Everything But the Desktop!’ op zoek naar de uiterste grenzen van vormbaarheid. De wens om het materiaal oneigenlijk te gebruiken bracht hen ertoe twee lagen Forbo Desktop te verlijmen waardoor er een tweekleurig en daarmee dubbelzijdig buigzaam materiaal ontstaat.

De naam van het materiaal (Forbo Desktop) werd vervolgens leidend bij het bedenken van de objecten die uiteindelijk vorm krijgen als organisers, een lamp en een luie werkstoel daarmee inzicht gevend in en spelend met de verschillende eigenschappen (kleur, textuur, vormbaarheid) van het materiaal.

PRODUCTIE EN MATERIALEN

“Desktop, furniture linoleum, van producent Forbo was voor ons een ‘logische’ keuze. De fijne textuur, het mooie matte uiterlijk maar bovenal de hoge mate van flexibiliteit van het materiaal heeft ons ertoe verleid het te gebruiken voor ons Transitions II project,” vertelt het duo ons.Genest in een plaat vallen de units zo in elkaar dat er na het lasersnijden vrijwel geen restafval overblijft. Aangezien de complexiteit van het ontwerp en de uren die het kost om de structuur in elkaar te zetten moet er een balans gezocht worden door de materiaalkosten zo efficiënt en laag mogelijk te houden om uiteindelijk tot een rendabel ontwerp te komen.

Desktop® bestaat uit stijlvolle, klassieke en moderne kleuren en bevat 21 verschillende decoren.

BIOGRAFIE

Daphna Laurens is de eenwording tussen Daphna Isaacs Burggraaf (1982) en Laurens Manders (1984). Ze zijn beide afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in 2006 en 2008, en werken sindsdien als ontwerpstudio aan een breed scala van ontwerpen, variërend van unieke objecten tot zorgvuldig vormgegeven interieurproducten.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen