Sluiten

Geurenbibliotheek Skins Cosmetics

Waar anders dan in het prestigieuze Conservatorium Hotel in Amsterdam-Zuid, ervaar je het ultieme luxegevoel. Dé locatie bij uitstek voor boetiek Skins Cosmetics dus, die met haar high-end service en stijlvolle ambiance een winkelbeleving van topkwaliteit neerzet. Het interieurdesign van Skins is verzorgd door Roy de Scheemaker en sluit aan op het design van de Italiaanse meester Piero Lissoni. Het Conservatorium Hotel, zoals we het pand nu kennen, is namelijk van de hand van Piero Lissoni.

Zintuiglijke winkelbeleving

Het Amsterdamse pand kent een rijke historie. Van origine diende het als de Rijkspost Spaarbank, en daarna bood het de ruimte aan studenten van het Amsterdamse Conservatorium. Inmiddels heeft het pand als 5-sterrenhotel een luxe status, waar het interieur van Skins Cosmetics aan moest meten. De taak aan Roy de Scheemaker en De Luit Interieurbouw om de kwalitatief hoogwaardige winkelruimte te realiseren. Alle winkels van Skins Cosmetics zijn gericht op een zintuiglijke beleving, waarbij je het wellness gevoel van de verzorgingsproducten en parfums echt ervaart. Zo ook in dit filiaal.

Voor het interieurconcept vormde ‘de geurenbibliotheek’ het uitgangspunt. De producten zijn – net zoals boeken traditioneel gepresenteerd worden – in hoge, open wandkasten gegroepeerd. De kasten zijn geheel flexibel ontworpen met verplaatsbare steunen, zodat de winkelpresentatie kan wisselen naar iedere gewenste compositie. Op losstaande meubels worden de meest bijzondere producten geëxposeerd en de bar bij de entree tilt de winkel naar een nog hoger niveau. 

Met de pure luxe van Shinnoki 2.0

Deze meubels en de bar zijn uitgevoerd in Shinnoki 2.0. De natuurlijke tint van het echte houtfineer versterkt de verfijnde spa look & feel. Shinnoki is een kant en klaar, tot in de puntjes afgewerkt product, dat met haar zeldzame kwaliteit gemaakt lijkt voor dit interieurontwerp. Bij verzorgingsproducten hoort een natuurlijke uitstraling zoals die van de huid. Deze uitstraling weerspiegelt in het winkelinterieur en de materiaalkeuze. Shinnoki heeft namelijk een unieke afwerking, waarbij de poriënstructuur van het hout zichtbaar blijft. Met de ‘Mixmatch’ techniek met fineren van verschillende bomen ontstaan er naadloze oppervlakken met de levendigheid van hout.

Specificaties

Opdrachtgever Skins Cosmetics
Ontwerp Roy de Scheemaker
Realisatie De Luit Interieurbouw
Fotografie Hans Nooijen
Materiaal Shinnoki 2.0

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen