Sluiten

Futuristische schoenenboetiek Shoebaloo

Door de ellipsvormige etalageruit kijk je in een andere wereld die mijlenver van de Amsterdamse grachten lijkt te zijn verwijderd. Een contrastrijk landschap biedt een unieke winkelbeleving bij schoenenboetiek Shoebaloo. Ieder filiaal is anders, maar het interieur is altijd een eyecatcher die zich vormt naar zijn omgeving. Het filiaal aan Koningsplein 5 is ontworpen door MVSA Architects en gerealiseerd door Smeulders Interieurgroep en Bone Solid.

HI-MACS poollandschap voor herenafdeling

Het filiaal bestaat uit een heren- en damesboetiek, direct naast elkaar. MVSA Architects heeft de interieurs van de twee boetieks strikt gescheiden, en toch harmonieus verbonden. De mannen- en vrouwenafdeling gaan de interactie aan als yin en yang met een spel van donker en licht. Het interieur is in een monochroom kleurpalet gegoten, maar is daarentegen rijk aan textuur.

De herenboetiek oogt als een wit poollandschap van organische vormen onder een mystieke sterrenhemel. Het interieur is grotendeels opgebouwd uit een glooiend lijnenspel van gelaagde displays. Met deze gelaagdheid wilde MVSA het idee van ijsrotsen nabootsen. De wanden met geïntegreerde displays zijn gemaakt van HI-MACS. Het hoogwaardige Solid Surface materiaal is thermisch vervormbaar en daarom de perfecte keuze in dit vloeiende landschap. Doordat HI-MACS naadloos verlijmbaar is, lijken de schappen, wanden en meubels uit één geheel te bestaan.

 


High-end design in de spotlights

Een geheel dat iedere schoen als dierbaar object tentoonstelt, ieder paar op een eigen schap. Door de toepassing van verschillende diktes van HI-MACS kan er gespeeld worden met de intensiteit van de verlichting. Ook de verlichting kan namelijk in dit materiaal met transparante eigenschappen worden geïntegreerd. Daarmee worden de juiste focuspunten gecreëerd in de boetiek, op jawel, de schoenen. Het interieur heeft een futuristische allure met de uitzonderlijke combinatie van het witte, verlichte HI-MACS en de donkere marmervloer. Gelukkig is HI-MACS vrij van krassen en vingerafdrukken en behoudt de schoenenboetiek ook op drukke momenten zijn luxueuze look.

Specificaties

Opdrachtgever Shoebaloo
Ontwerp MVSA Architects
Realisatie Smeulders Interieurgroep en Bone Solid
Fotografie Jeroen Musch
Materiaal HI-MACS

Gebruikte Materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen