Sluiten

Tropische Sneaker Wall met een hoofdrol voor Viroc

Filling Pieces, het luxury sneaker merk uit Amsterdam, gaf FZDP design studio de opdracht om hun eerste grote tentoonstelling te ontwerpen voor hun Paris Fashion Week showroom, waarin onze cementgebonden vezelplaten van Viroc een mooie rol speelde.

FZDP design studio vertaalde de merkwaarde van FILLING PIECES naar een ruimte met daarin een architectonische sneaker wall overgroeid met tropische planten waarop de collectie werd getoond. De tentoonstelling was zo’n succes dat FZDP design studio door de klant werd gevraagd om het tentoonstellingsonderwerp door te vertalen naar brandshops in de Bijenkorf en andere warenhuizen in de wereld.

FZPD heeft met de brandshops een totaal experience gecreëerd die de merkwaarden en de brandstory van FILLING PIECES op abstracte manier overbrengt aan de klanten. Door de unieke beeldtaal van de witte metalen honingraadstructuur met de betonnen elementen van Viroc die zijn overgroeid met tropische planten is een ‘integrale signage’ ontstaan -een visueel oriëntatiepunt voor het merk- dat inmiddels wereldwijd door FILLING PIECES klanten wordt herkend in warenhuizen.

Viroc is een cementgebonden vezelplaat, welke door middel van toevoeging van kleurpigment zijn unieke uitstraling verkrijgt. De samenstelling bestaat uit naaldhoutvezels en cement. De flexibiliteit van hout in combinatie met de sterkte van cement zorgt voor een veelzijdig toepassingsgebied.
Inspiratiebron

FILLING PIECES is een jong sneaker merk uit Amsterdam dat het gat opvult tussen streetwear en  high-end fashion met unieke hedendaagse handgemaakte sneakers. De inspiratiebronnen van het merk zijn architectuur, natuur en urban culture. Dit inspireerde FZDP design studio om een architectonische muur te creëren om de sneakers op te presenteren in plaats van standaard displays.De witte metalen architectonische wand met betonnen elementen is overgroeid met tropische planten: Een verwijzing naar de achtergrond van de oprichter van FILLING PIECES, (Guillaume Philibert) een jonge architect met Surinaamse roots die tijdens zijn studie begon met het ontwerpen van sneakers. Voor de tentoonstelling in Parijs zijn meer dan 100 echte tropische planten gebruikt, deze zijn na de tentoonstelling uitgedeeld aan mensen op straat in het centrum van Parijs.

From runway to retail. Mission accomplished!


Specificaties

Opdrachtgever FILLING PIECES, Amsterdam footwear
Ontwerp Flip Ziedses Des Plantes
Realisatie Van Rooij interieurbouw
Materiaal Viroc
Fotografie Claire Dorn (tentoonstelling Parijs) en Ewout Huibers (Bijenkorf Eindhoven)

Toegepaste Materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen