Sluiten

De betoverende wereld van de Modebelofte

Tijdens de afgelopen Dutch Design Week stapte je bij ‘Digital Realists’ in de betoverende wereld van het digitale tijdperk. Het voormalige V&D warenhuis werd volledig getransformeerd naar de overweldigende expositie van de Modebelofte, gecureerd door Studio Harm Rensink en HeyNiek. Achttien talentvolle modeontwerpers verkennen de digitale wereld en geven deze realiteit opnieuw vorm. En hoe!

 

WONDERLIJKE ESTHETIEK

De nieuwe perspectieven op het digitale tijdperk maken ruimte voor wonderlijke esthetiek. “In plaats van opgaan in de Cloud van digitale informatie brengen we de Cloud naar de straat om samen door tijd en ruimte te reizen”. De ontwerpen van de modedesigners maken surrealistische beelden tastbaar in de fysieke wereld van de expositie. In een visueel spektakel met een explosie aan kleuren smelten de werken en de omgeving prachtig samen.


HOLOGRAFISCHE EFFECTEN EN EXTRAVAGANT SIBU

Uitgesproken kleuren en glansrijke materialen creëren een holografisch effect. In deze expostie zijn diverse decoren uit onze SIBU collectie toegepast, waaronder DM HollywoodDM Galaxy Silver en DM Silver. Het extravagante, spiegelende en glimmende karakter van SIBU past natuurlijk perfect in dit digitale beeld.Deze extravagante designs zijn mogelijk omdat het basismateriaal van SIBU – High Impact Polystyrene (HIPS) - zich tijdens het productieproces eenvoudig laat vormen. Dit betekent dat de plaat volledig PVC-vrij is, terwijl het materiaal uiterst buigbaar blijft. De verschillende soorten afwerking van SIBU bestaan uit Leatherlook, SIBU Glass, Metallook, Spiegel, Gemetalliseerde toplaag en unieke Houtdecors. SIBU laat zich eenvoudig zagen, frezen, boren, stanzen en buigen. Bijzonder is het feit dat de platen, in het werk, te snijden zijn met een Stanleymes en af-fabriek voorzien zijn van een zelfklevende lijmrug.

Specificaties

Opdrachtgever Modebelofte
Ontwerp/Curator Studio Harm Rensink en HeyNiek
Fotografie Barbara Medo
Materiaal SIBU

Toegepaste Materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen