Sluiten

Verleden, heden en toekomst reflecteren in wijnbar Zuster Margaux

Het historische, 500 jaar oude pand in de binnenstad van Amersfoort straalt als nooit tevoren met de komst van wijnbar & lounge Zuster Margaux. De wijnbar is gevestigd in voormalig klooster de Mariënhof, waar inmiddels meer horecagelegenheden zijn neergestreken. Het pand van Zuster Margaux fungeerde vroeger als burgerweeshuis en de Linnenkamer.

Zeepbellen ter inspiratie

De inspiratie voor het interieur haalde Studio Zebra uit de relatie tussen verleden, heden en toekomst. Het thema ‘reflectie’ verbindt de wijnbar met de rijke historie van de Mariënhof. Zo is er veel textielkunst terug te zien in het interieur van Zuster Margaux, die de geschiedenis van de Linnenkamer laat weerklinken. Voor de specifieke invulling van het thema vertaalde Studio Zebra reflectie naar zeepbellen. Deze symboliseren dromen, samenhang, transparantie en bijzondere kleurschakeringen. En deze zijn volop terug te vinden in de ruimte met rijk palet. Lokale ambacht en Scandinavisch design gaan hand in hand in het ontwerp en smelten samen met de volwassen pasteltinten en diepe kleuren.

Spiegelend thema met Homapal

Vrij letterlijk genomen uit het thema zich in de vele spiegelende oppervlakken die Zuster Margaux rijk is. Van speciaal ontworpen lampen tot glazen, en met de spectaculair glanzende bar als echte eyecatcher. Voor deze bar is gebruik gemaakt van Homapal 477 uit onze collectie. Homapal staat bekend om de onderscheidende metalen en een uitgebreide collectie spiegellaminaten. De Homapal collectie bestaat uit sterke HPL laminaten van hoge kwaliteit. De metalen zijn allemaal met de hand bewerkt. Reflectie in optima forma met deze schitterende kopertint.

Project Specificaties

Opdrachtgever Wijnbar & Lounge Zuster Margaux
Ontwerp Studio Zebra
Realisatie Fraai Decor & Eventstyling
Fotografie Suzanne Paap
Materiaal Homapal

Gebruikte materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen