Sluiten

The Cold Pressed Juicery ademt puurheid

Onderweg en zin in een gezonde hap of smoothie, daarvoor is The Cold Pressed Juicery in het leven geroepen. Middenin Amsterdam opende alweer het derde filiaal van de keten. Het filiaal huist in een monumentaal grachtenpand, waar Standard Studio het verleden en heden wist te verbinden in het interieurontwerp. Dit ontwerp is gerealiseerd door JOB Interieurbouw.

Twee contrastrijke werelden worden één in dit interieur van The Cold Pressed Juicery. Verleden en heden, rust en hectiek. Bij binnenkomst zet je voet op de marmeren vloer die intact is gelaten voor een exclusieve, natuurlijke uitstraling. Het gedeelte van de zaak waar mensen in alle haast de rust vinden om iets to-go te halen. Op een hoger gelegen plateau bevindt zich de ‘living room’, de plek om even te ontspannen onder het genot van een smoothie of raw food.

Viroc ‘living room’

De living room is als een soort doos in het monumentale pand geschoven. Het hoogteverschil en contrastrijke materiaalgebruik verdelen de zaak in verschillende wereld. De vloeren en wanden van deze kalme wereld zijn gemaakt van Viroc. Het materiaal bestaat uit precies de juiste melange van ingrediënten. De cementgebonden vezelplaat creëert een bijzonder natuurlijke betonlook, doordat er daadwerkelijk cement aan de plaat is toegevoegd. Viroc heeft een pure uitstraling die past bij het concept van The Cold Pressed Juicery. De geluidsabsorberende eigenschappen maken dat je echt tot rust kunt komen in de living room en ongestoord gesprekken kunt voeren.Groene elementen en geometrische lijnen

Natuurlijke ‘groene’ elementen vormen de brug tussen de twee werelden in dit interieur. Ook kenmerken deze de identiteit van The Cold Pressed Juicery en de looks van alle filialen. Hier is dit het enorme smoothie station en kassablok. Deze is vervaardigd uit een sipo mahonie boomstam en vormt het verlengstuk van de pure omgeving. Het resthout van de boomstam is toegepast in het kamerscherm en de vensterbanken. Met de driehoekige vormen en het geometrische lijnenspel wordt de grafische huisstijl een onderdeel van het interieur.

Project Specificaties

Opdrachtgever The Cold Pressed Juicery
Ontwerp Standard Studio
Realisatie JOB Interieurbouw
Fotografie Wouter van der Sar
Materiaal VIROC

Gebruikte Materialen

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen