Sluiten

Interieur DE STAAT: Rijke historie en materialenmix

Het statige pand stamt uit de 18e eeuw en heeft een entree waar je u tegen zegt. De historische gevel van het Waaggebouw ademt een al sfeer met grote deuren en glas-in-lood. En dan het interieur. Ook daar spelen authentieke elementen als hoge raampartijen, balken en grove baksteenmuren een belangrijke rol. Maar het interieur krijgt wel een heel eigen, verfrissende twist door de creatieve mix van materialen en historie met een edge. Welkom bij DE STAAT.

DE STAAT huist sinds juni aan de Markt in Arnhem. Inmiddels weten de locals, maar ook publiek van buiten de stad, de weg naar het imposante restaurant/bar concept van Mathijs Gielen en Lisanne Fioole te vinden. En wij snappen wel waarom. Het is dé plek voor casual eating bereid met verse producten, waarvoor je de hele dag terecht kunt. Maar onze aandacht gaat vooral uit naar het smaakvolle interieur, ontworpen door Art2Go Interieurprojecten. Het biedt ruimte om te eten en borrelen in diverse, aangename settingen.

 

RAUW COMFORT

Eenmaal binnen wordt je omarmt door de warme sfeer van het interieur. Rauwe materialen als grove houtstructuren, zwart staal en beton vormen op zichzelf een industrieel palet, maar de combinatie met leer en textiel zorgt voor eigentijds comfort. De styling brengt verfijnde lijnen in een ruimte vol rauwe materialen. Verrassende elementen zoals de spiegels met gouden lijst, een vleugje Scandinavische stijl en een subtiele exotische vibe in de betegelde bar, maken het on trend interieur af. 

VERFRISSENDE VISGRAAT

Ook in het kleurenpalet versterken contrasten elkaar. Zo zien we schakeringen van groen, blauw en grijs naast warme bruintinten. Sfeerbepalend is de zeeblauwe wandbekleding, die het industriële palet een frisse touch geeft. Daarnaast is dit een goed voorbeeld van de manier waarop authentieke elementen vertaald zijn naar het interieur van nu. Zo is het visgraatpatroon niet langer verwerkt in de vloer, maar krijgt het een plek op de wand in een fijne kleur.

 

MATTE AFWERKING MET HOGE AAIBAARHEIDSFACTOR

Naast het visgraatmotief, is ook de lambrisering klassiek met een knipoog. In een donkere tint en met matte afwerking, omlijst de strakke lambrisering de bakstenen muren en hoge raampartijen. Een verbindende factor in het interieur, waarvoor Finsa Nude uit onze collectie is toegepast. Nude is een verfijnde, leerachtige structuur met een soft touch. Het materiaal heeft een hoge aaibaarheidsfactor, maar door de donkere uitvoering sluit het perfect aan bij het rauwe, natuurlijke palet van DE STAAT.Specificaties

Opdrachtgever DE STAAT - Bar & Keuken
Ontwerp Art2Go Interieurprojecten
Fotografie Ronald Smits
Materiaal Finsa Nude

Gerelateerde projecten

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen