Sluiten

Infinite Wood: oneindige perfectie met hout

Verkrijgbaar bij Baars & Bloemhoff: Infinite Wood van Decospan. Bij deze fineer collectie van Infinite Wood zijn continuïteit en creativiteit het uitgangspunt. Via een specifieke techniek maakt Decospan het mogelijk fineer te vervaardigen uit echt hout, maar niet uit de echte houtsoort. Dit betekent duurzaam materiaal en met een constante kleur. Wie wil dat nou niet?

Wat zijn de voordelen van Infinite Wood?

  • Gegarandeerd dezelfde kleurconsistentie
  • Qua look en feel vergelijkbaar met echt houtfineer
  • Gemaakt van een duurzame en oneindig beschikbare houtsoort
  • Matching kantenband
  • 3 looks, 17 decoren


Het productieproces van Infinite Wood

Het technisch fineer is geproduceerd van populieren of ayous hout. De fineervellen van Infinite Wood worden exclusief geproduceerd in samenwerking met ALPI. Door deze samenwerking en de technologie van ALPI is Decospan in staat de fineervellen in perfecte conditie te houden en eindeloos te produceren. De tekening van de designs komt tot stand door de houtstammen in kwartiers, dosse of afrol patroon te verzagen. Deze vellen worden netjes gesneden tot mooie smalle fineervellen. Decospan garandeert met hun jarenlange ervaring binnen het voegen van houtfineer, dat de smalle fineerstroken perfect tot een passend geheel worden gevoegd. Hierdoor ontstaat er een groot oppervlak aan technisch fineer.

Het proces stap voor stap uitgelegd:

> Scroll naar rechts om alle 7 stappen te bekijken

 

1/7 Afrollen fineer

De stammen van ayous, fichte of populier worden versneden tot afrol fineer door de stam rond zijn as te laten draaien. Het mes dat tegen de stam wordt geplaatst zorgt dat er een dunne laag hout wordt afgeschild. Tijdens dit proces wordt het hout ook op de juiste breedte gekapt.

 

2/7 Kleuren

Een belangrijk proces in het maken van samengesteld fineer is het ‘dyeing’ proces. Hierbij wordt de gewenste kleur aan het fineervel uit stap 1 gegeven. De fineervellen worden ondergedompeld in een waterbad met een bepaalde temperatuur en kleurconcentratie. Het kleurproces is 100% op basis van watergedragen kleuren.

 

3/7 Samenstelling van het patroon

De gekleurde fineren worden gemixt, afhankelijk van de samen te stellen houtsoort of gewenste design.

 

4/7 Lijmen

De stapel fineren worden verlijmd na het stapelen tot een blok. Tijdens dat proces wordt op ieder vel lijm aangebracht. Die lijm heeft eveneens een impact op het uiteindelijk uitzicht van het product omdat er kleurcomponenten aan toegevoegd kunnen worden.

 

5/7 Persen

Het blok fineren uit stap 4 wordt nu in een pers gestopt. De persplaten kunnen vlak zijn of een bepaalde vorm hebben. Dit heeft ook een impact op de look van het fineer. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een gegolfde persplaat wordt de look van een dosse structuur gecreëerd.

 

6/7 Zagen tot stam

Na het verlijmen wordt het blok tot een mooie rechthoekige ‘stam’ verzaagd. Daarna wordt deze ‘stam’ geschuurd en is hij klaar voor de verwerking tot samengesteld fineer.

 
 

7/7 Snijden

De stam wordt tot een fineer van 0,6mm versneden. Dit is de grondstof waar Decospan de verschillende Infinite Wood producten mee maakt.

Bestel Infinite Wood direct online

De verschillende, unieke looks uitgelicht

De 17 decoren zijn zorgvuldig geselecteerd om voor elk project een passend decor te creëren. De decoren zijn onderverdeeld in 3 looks; NORDICS, OAKS en EXOTICS. De NORDICS-collectie is geïnspireerd op de Scandinavische houtsoorten. Dit betekent dat het fineer een typisch lichte kleur en de structuur standaard in afrol. De OAKS-collectie is volledig eiken. Deze collectie kan natuurlijk niet ontbreken in het gamma van Infinite Wood. De houtsoort is beschikbaar in 5 varianten. De EXOTICS-collectie is geïnspireerd op de exotische boomsoorten. Denk bijvoorbeeld aan wengé, teak of ebbenhout. Exotische houtsoorten zijn schaars. Daarom is het voordeel van deze collectie naast duurzaamheid, ook de toegankelijke prijs.

Varianten van Infinite wood

De decoren zijn beschikbaar in drie verschillende varianten: Decopanel, Decoflex en Decolam. Decopanel is gefineerd plaatmateriaal met een MDF kern, beschikbaar in één-zijdig of twee-zijdig fineer. Decoflex (0,6x3050x1240 mm) is een soepel fineervel wat op een papierslag is geperst. De papierlaag is aan te passen aan het decor. Het oppervlak is al opgeschuurd en direct klaar om afgelakt te worden. Het materiaal is eenvoudig te verlijmen en perfect geschikt voor meubels en deuren. Decolam (3050x1240x1 mm) is een gevoegd fineervel op een met fenolhars geïmpregneerde papierlaag, met een vaste kleur. Hierdoor is het een stevige plaat die toch flexibel genoeg is om eenvoudig te verlijmen. Perfect voor oppervlakten die tegen een stootje moeten kunnen.


Toepassing en bewerking van het technisch fineer

Het materiaal is geschikt voor allerlei soorten toepassingen, zowel horizontaal als verticaal. Echter, vanwege het relatief zachte hout van de populier en ayous, wordt ten zeerste afgeraden om het voor vloertoepassingen te gebruiken. Voor de randafwerking heeft Decospan een fineer kantenband ontwikkeld in een bijpassende kleur. Bij de Infinite Wood decoren is het niet mogelijk deze te brushen en scratchen.

Duurzaamheid

De grondstoffen voor Infinite Wood zijn snelgroeiende houtsoorten. De populier en het ayous hout is volgroeid na 15 jaar. In tegenstelling tot eiken, wat wel 25 tot 35 jaar nodig heeft. Daarnaast wordt het eikenhout steeds schaarser. Daarom is het technisch fineer van Infinite Wood dé duurzame oplossing. Tijdens het productieproces wordt de energie opgewekt door windmolens en zonnepanelen. Hierdoor zorgt Decospan voor een energiezuinige productie. 

Hele platen uit Infinite Wood collectie als download beschikbaar

Ideaal voor in je 3D-tekenprogramma (zoals SketchUp, Vectorworks, etc.) hebben we de gehele Infinite Wood collectie nu beschikbaar als download met daarin hoge resolutie foto’s van de hele platen. 

Bekijk de gehele Infinite Wood

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen