Sluiten

Update marktontwikkelingen hout & plaatmateriaal

 Sinds eind 2020 zien we steeds meer welke effecten onder andere de COVID-19 pandemie heeft op de internationale hout & plaatmateriaal sector. Wereldwijd is de vraag naar plaatmateriaal enorm toegenomen, terwijl het aanbod afneemt. Dit zorgt ervoor dat we als leverancier bijna wekelijks te maken hebben met oplopende inkoopprijzen.


Grondstofschaarste en verminderde productiecapaciteit

De grondstoffen die nodig zijn voor de productie van plaatmateriaal worden schaarser. Ook in de fabriek spelen diverse ontwikkelingen een rol in het afnemende aanbod. De productiecapaciteit vermindert doordat er minder personeel ingezet kan worden wegens vele lockdowns en coronamaatregelen. 

Deze twee factoren zorgen er samen voor dat de inkoopprijzen flink zijn opgelopen de afgelopen maanden. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om per 4 april een prijswijziging door te voeren in ons leverprogramma.Hoe blijven we jou voorzien van de gewenste materialen?

Natuurlijk doen we er alles aan om onze voorraad op peil te houden om jou van de juiste materialen voor jouw klus te kunnen voorzien. Ondanks deze inspanningen begeven we ons in een marktsituatie die we niet kunnen beïnvloeden. Een ding is zeker; de wereldwijde vraag naar plaatmateriaal blijft voorlopig groter dan het aanbod. Dit betekent dat de voorraden soms lager zijn dan je van ons gewend bent. Daarom staan onze collega’s altijd klaar om je te helpen en voorzien we je graag van persoonlijk advies om zo goed mogelijk met deze situatie om te gaan. We geven je een aantal tips mee, zodat je niet snel voor verrassingen komt te staan:

- Calculeer met de juiste kostprijzen om verkeerde berekeningen te voorkomen. Bouw altijd een veiligheidsmarge in als je voor de lange termijn rekent.
- Bestel je gewenste materialen ruim op tijd, zodat je altijd verder kunt met de realisatie van jouw project.
- Wees voorzichtig met het afspreken van een harde opleverdatum. Leveringen kunnen vertragen als er minder materiaal beschikbaar is.
- Vraag advies aan onze collega’s als de voorraad van jouw gewenste of voorgeschreven materialen momenteel niet toereikend is. Samen zoeken we naar een passende oplossing of het beste alternatief voor jouw project.

Heb je vragen over de beschikbaarheid van materialen of wil je weten wat dit voor jouw volgende project betekent? Neem gerust contact op met jouw vestiging. Onze collega's helpen je graag verder. 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen