Sluiten

TensorGrip verspuitbare contactlijm voor schoner en sneller lijmen

Als het om spuitlijm gaat, kan geen enkel product de kracht, taaiheid en betrouwbaarheid van TensorGrip® evenaren. Speciaal voor de interieurbouw ontworpen en samengesteld om beter te presteren. Of het nu gaat om werkbladen, HPL, ABS-band, Solid Surface of om andere plaatmaterialen, je kunt altijd vertrouwen op TensorGrip®. De spuitbussen en drukvaten zijn direct klaar voor gebruik en vragen geen lastige installatie of voorbereiding. Wat wil je nog meer?!

  • Krachtige en betrouwbare contactlijm
  • Gerichte oplossingen voor alle verbindingen
  • Gunstige kostprijs per m2
  • Zeer hoge aanvangshechting
  • Snelheid en gemak, de maximale wachttijd is 3 minuten
  • Lange open tijd van maximaal 60 minuten
  • Maximale flexibiliteit, werken op locatie of ergens in de werkplaats
  • Geen afvoerkosten, na gebruik kan het lege drukvat bij het oud ijzer
Bestel TensorGrip contactlijmen direct online

Onderstaande tabel laat zien welk type lijm geschikt is voor welke toepassing. De lijmen in de groengekleurde kolommen zijn Non-chlorinated, oftewel vrij van chloorhoudende oplosmiddelen. Hiermee maak je een bewuste keuze voor lijm die minder belastend is voor mens en milieu. Het Tensorgrip lijmen overzicht is ook beschikbaar als PDF (verbeterde weergave op mobiel).




TIP: gebruik voor het reinigen van melamine, metaal en aluminium de Belubond Universeel reiniger.

Goed om te weten:
Bovenstaande matrix is samengesteld op basis van praktijkervaringen. Test daarom altijd eerst zelf de lijm op de te verlijmen materialen, bij ideale omstandigheden en volg de instructies uit de gebruikershandleiding.

Assortiment Tensorgrip minder belastend voor mens en milieu

Lijmen spelen een grote rol binnen de verwerking van (plaat)materialen. Met het oog op duurzaamheid vinden wij het aan de ene kant belangrijk een assortiment aan te bieden dat de perfecte hechting biedt, anderzijds geven we je graag de keuze in minder belastende hechtingsmiddelen voor mens en milieu. De 'plusjes' (+ of ++) in bovenstaande tabel geven aan met welke lijmen jij een minder belastende keuze voor mens en milieu maakt.

Hieronder vind je de minder belastende lijmen voor mens en milieu met de bijbehorende eigenschappen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

TensorGrip L19

Tensorgrip L19 is ontwikkeld in samenwerking met een grote HPL-fabrikant en wordt ingezet als een dunne(re) lijmverbinding bij HPL-verlijmingen gewenst is. (Niet geschikt voor ‘low energy’ producten zoals melamine, plastic, HPL-bovenkant)

TensorGrip L22

Tensorgrip L22 is de ‘Koning(in)’ van ons TensorGrip assortiment. Deze verspuitbare contactlijm is als sterkste lijmverbinding uit de test gekomen. De lijm is door zijn hoge vaste stoffen gehalte, hoge temperatuurbestendigheid, taaiheid en hoge aanvangs- en eindhechting inzetbaar voor diverse toepassingen. Bijvoorbeeld wanneer je voor zekerheid wilt gaan in standaard toepassingen maar ook bij verlijmingen die meer eisen stellen aan een verbinding. Deze lijm is zeer vergevingsgezind!

TensorGrip L31

Tensorgrip L31 is door zijn ultra fijne mistspray uitermate geschikt voor het verlijmen van o.a. HPL, HPL-hoogglans en ultra matte materialen op houten dragers.

TensorGrip L90

Tensorgrip L90 is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van alle soorten Solid Surface op houten dragers. Deze webspray is door zijn taaie en flexibele eigenschappen in staat om de verschillen in uitzettingscoëfficiënten van de te verlijmen materialen op te vangen.



Standaard TensorGrip assortiment

Onderstaande lijmen komen uit het standaard assortiment van TensorGrip. Maak je liever een minder belastende keuze voor mens en milieu? Kies dan voor een van de lijmen hierboven. In de handige matrix vind je een overzicht met eigenschappen en toepassingen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

TensorGrip L12

Tensorgrip L12 wordt ingezet bij hout- op houtverbindingen en bij toepassingen waar een zeer hoge aanvangshechting vereist is. bijvoorbeeld bij het verlijmen van gebogen delen.

TIP: Als een extra hoge aanvangskleefkracht niet vereist is en je regelmatig HPL op houten dragers verlijmt, dan adviseren wij de Tensorgrip L22.


TensorGrip L17

Tensorgrip L17 is geschikt voor toepassingen waarbij een Brandklasse 1, IMO-certificaat of hoge temperatuurbestendigheid vereist is. Ook is deze (droge) lijm uitstekend voor het verlijmen van materialen met een foam backing (bijv. kunstleder) en laat bij het aandrukken geen vingerafdrukken achter.

TIP: Als er voor uw toepassing geen IMO en/of brandklasse vereist is dan adviseren wij de Tensorgrip L22.


TensorGrip L40

Tensorgrip L40 is alleen geschikt voor het verlijmen van standaard HPL op houten dragers.

TIP: Als u een hoogwaardigere en stabielere lijm wilt met een hogere aanvangs- en eindkleefkracht, dan adviseren wij de Tensorgrip L22.




Verwerkingsadvies TensorGrip lijmen

Tweezijdig aanbrengen

1. Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon, droog en vrij van vuil, stof, olie, losse verf, was of vet, enz. zijn.
2. Spuit op een afstand van ongeveer 10 - 15 cm in een hoek van 90° (drukvat) en 45° (spuitbus) ten opzichte van het oppervlak en breng een gelijkmatige laag lijm aan om een dekking van 80% tot 100% van het oppervlak te verkrijgen. Breng bij poreuze materialen eerst een dunne ‘primer’ lijmlaag aan voordat je de eerste echte lijmlaag aanbrengt.
3. Spuit beide te lijmen oppervlakken in, het ene oppervlak verticaal en het andere horizontaal.
4. Laat de lijm 3-5 minuten uitdampen en op temperatuur komen totdat er bij aanraking geen lijm meer op de knokkel komt.
5. Kleef de oppervlakken aan elkaar en druk ze met voldoende druk aan. Een roller wordt aanbevolen om een gelijkmatige druk uit te oefenen om maximale sterkte te bereiken. Laat de lijm 24 uur volledig uitharden.
6. Als de nozzle/spuittip verstopt raakt, schroef deze dan uit het pistool en reinig deze met een oplosmiddel zoals Belubond clean all 500ml, Tensorgrip C101, lakverdunner of aceton. Gebruik geen speld op de nozzle/spuittip.

Bij twijfel altijd éérst testen op de originele materialen en bij ideale (lijm)omstandigheden. Werk altijd volgens de gebruiksaanwijzing van het product!

De weg naar het juiste lijmadvies!

Er zijn verschillende technieken om materialen met elkaar te verbinden, waarin lijmen de laatste jaren een steeds grotere rol speelt. In de zoektocht naar de juiste lijm voor elke specifieke toepassing kun je jezelf altijd eerst een aantal vragen stellen. Met deze informatie kunnen wij je nog beter helpen met het beste lijmadvies. Het is altijd beter om meer tijd te steken in een kwalitatief voortraject (loslating minimaliseren) dan het achteraf (kostbaar) op te lossen.

  • Welke materialen wil ik verlijmen?
    • Zijn deze materialen makkelijk te verlijmen
    • Zijn deze materialen moeilijk te verlijmen en/of hebben ze eerst een voorbehandeling nodig (primer, schuren, ontvetten)

  • Is het een toepassing voor binnen of voor buiten?
    • Voor buitentoepassingen heb je altijd een PU-lijm nodig

  • Met welke factoren krijgt het eindproduct te maken (waar komt het eindproduct te staan)?
    • Vochtige omstandigheden
    • Groot verschil in temperatuur
    • Zonlicht
    • Chloor

  • Zijn er nog speciale eisen waar de lijmverbinding aan moet voldoen?
    • Constante spanning door gebogen delen
    • Hoge temperatuurbestendigheid
    • Verschil in uitzettingscoëfficiënten opvangen
    • Zwaartekracht van invloed

  • Zijn de omstandigheden om te lijmen ideaal?
    • Temperatuur, luchtvochtigheid in de ruimte zijn ideaal
    • De materialen zijn droog, schoon, stof- en vetvrij gemaakt
    • De te verlijmen materialen en de lijm zijn op kamertemperatuur

  • Kies je voor een lijm met de laagste prijs (risico op falen) of kies je voor een lijm die hoogwaardig is en daardoor zekerheid biedt

  • Gaat je voorkeur uit naar duurzaamheid en stap je over naar een lijm die minder belastend is voor mens en milieu?

  • Is de verwerker comfortabel met een bepaald lijmsysteem (drukvat, compressor, handmatig etc.)?
    • De verwerker weet wat de gebruiksvoorschriften van de lijm zijn
    • De verwerker is bereid om te werken (lees: lijmen) volgens de gebruiksvoorschriften van de lijm (zie gebruikershandleiding)
    • Informeer over ‘how to use’ trainingsmogelijkheden. Neem direct contact op.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen