Sluiten

Stem op jouw favoriete meubelstuk voor de Talent Awards 2023

Studenten van het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam en Amsterdam exposeerde weer vol trots met hun eindexamenwerkstuk. De jaarlijks terugkerende EXPO is hét evenement waarbij examenstudenten hun eindwerkstukken presteren aan de buitenwereld, met dit jaar als thema: ‘’Royal’’.

Baars & Bloemhoff mocht dit jaar tijdens de expo’s in Rotterdam en Amsterdam wederom de genomineerden voor de ‘Baars & Bloemhoff Talent Awards’ bekendmaken. Het was aan juryleden (en collega’s) Elwin Jonkers en Youri van Lingen de taak om zes genomineerde afstudeerwerken te kiezen uit een aanbod van talent, ondernemerschap en verrassende ontwerpen en details.

Hieronder presenteren we met veel plezier de geselecteerde werken per locatie, inclusief het jury commentaar.Juryleden: Youri van Lingen (links) & Elwin Jonkers (rechts)


Breng je stem uit

De juryleden hebben de genomineerden bepaald, nu is het aan het publiek om de winnaar te bepalen! Stem onderaan deze pagina op jouw favoriete eindwerkstuk!

Stem op jouw favoriet

GENOMINEERDEN HMC Rotterdam

Bart van den Berg

Een oud concept in een vernieuwend Solid Surface jasje. Gebruik van duurzame materialen met een lange levensduur en mooie verbindingen zorgt voor een aantrekkelijk en nieuwsgierig makend Sieradenkastje. Praktisch inzetbaar. Fraai!

 Deniece Veenstra

Wat een prachtig strak meubel. Het subtiel toegepaste messing, verlichting en de glazen legborden (die net als de zijwangen in de wandpanelen vallen) maken dit samen met het zwarte fineer een ongetwijfeld gewild en verkoopbaar meubel.

 Daan Janssen

Het futuristisch ogende dresssoir is door een effectief schuifsysteem zowel makkelijk in gebruik als een fraai element om naar te kijken. Rondingen in hout en in het Solid Surface zijn strak afgewerkt.

  

GENOMINEERDEN HMC Amsterdam
 Steven van Vredendaal

Een Aziatisch oude techniek is perfect doorgevoerd in deze tijdloze stamtafel. De vloer wordt het blad en de kap de basis. Werkelijk prachtig uitgevoerd en vormgegeven.

 Ronin Langerak

Innovatie, intrigerend, een aantrekkelijk en toepasbaar element. Een simpel lijkend schuifsysteem is onderdeel van de functie. Reproduceerbaar in vele materialen en dus in hoge mate commercieel ontworpen.

 Tim Schouten

Als bijen konden zagen, dan maakten ze dit. In meerdere materialen maakbaar, maar nu uitgevoerd in een gelamineerd multiplex. De modulaire units hebben door de groeven een ingenieus haaksysteem en dit meubel is dus naar eigen wens en beschikbare ruimte zelf samen te stellen. Een doordacht en slim concept.

 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen