Sluiten

Festival sferen bij de HMC eindexamenexposities | Talent Awards 2022

Dinsdag 12 juli stond in het teken van een dansje tijdens de HMC eindexamenexpo met als thema: Festival. Inmiddels traditiegetrouw mocht Baars & Bloemhoff tijdens de expo’s in Rotterdam en Amsterdam de ‘Baars & Bloemhoff Talent Awards’ uitreiken. Onder leiding van onze collega’s Elwin Jonkers en Marcel van der Niet zijn de zes genomineerde afstudeerwerken gekozen uit een aanbod van talent, ondernemerschap en verrassende ontwerpen en details. We presenteren met veel plezier de geselecteerde werken hieronder op een rijtje inclusief het jury commentaar.  


Juryleden: Elwin Jonkers (links) & Marcel van der Niet (rechts)


Genomineerden HMC AmsterdamJip Snoek
 

“Het ontwerp van Jip bestaat uit een oranje modulaire stoel genaamd “Flip-Flop Chair”; flip -flop en zitten maar; een heerlijk toepasbaar stoffig stoeltje.

Ties de Vos – Het Begin

“Deze modulaire kast van onder andere buigtriplex en gebogen HI-MACS delen toont next level materiaalgebruik. De spannende over-the-top verbindingen zijn recyclebaar en buigbaar, een spannend geheel!”
Pepijn Stoffels

“Pepijn heeft een prachtig wandkastje met ingelegd fineer met bloemen, takken en vlinders gerealiseerd. Zie het als een sierraad aan de muur met prachtig vakmanschap. Een oud principe in nieuwe jas, chapeau.” 


Genomineerden Rotterdam Suzanne Windau
 

“Een hoge kast met eikenlatten en paars gekleurd MDF genaamd: A Secret Purple Cabinet. Gerealiseerd door Suzanne met lijnen en geometrisch terugkerende patronen van driehoeken in eiken. Met een verfrissende afwerking en verborgen details.”  

Jop van Weelden

“Het ‘Little Green Cabinet’ van Jop bestaat uit een groen HPL op een MDF dressoir met een eiken roldeurtje. Kies voor uitgesproken kleur en laat het plaatmateriaal zien; zo maak je dus een dressoir.”
 

Niels Blok
 

“De open wandkast van Niels is gebaseerd op de hoes van het I Robot album van The Alan Parsons Project. Uitgevoerd in rood en wit gespoten essen, kersen delen en een platenspeler op kleur. Dit ontwerp laat zien dat het hebben van een idee, gematerialiseerd n.a.v. een elpeehoes uit een specifieke tijdgeest, ook lonend werkt en fraai is.” 


Eindstrijd tijdens Houtpro+ in November

Van 1 t/m 4 november gaan de genomineerde werken gepresenteerd worden tijdens HoutPro+ en vind de eindstrijd plaats om de uiteindelijke winnaar van de Talent Awards te bekronen. Grijp deze kans ook om de werken in het echt te komen bekijken! Zien we je daar? Meer info volgt binnenkort. P.S.: benieuwd naar de afstudeerwerken van andere HMC studenten? Bekijk dan de online EXPO
Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen