Sluiten

Bewust duurzamer met OrganicBoard

Op welke manier lever jij een bijdrage aan een duurzamere samenleving? Het assortiment van Baars & Bloemhoff wordt continu verduurzaamd door het toevoegen van aantoonbaar duurzame, circulaire en biobased plaatmaterialen. Zo kies jij de plaat die het beste bij jouw bedrijf of klantwens past en maak je direct impact. Een van deze duurzame alternatieven is Organic Board van Pfleiderer. Lees verder hoe jij met deze plaat het verschil maakt.

Toekomstgericht grondstofconcept

AssortimentOrganicBoard is een dubbelzijdig decoratief plaatmateriaal met een uniek grondstofconcept. De spaanplaten zijn verlijmd met 50% biogene lijm: OrganicGlue. De grondstoffen voor deze lijm komen als bijproduct bij andere industrieën vrij. Bij de productie van OrganicBoard worden daardoor zo’n 30% minder fossiele grondstoffen gebruikt. Per 1m
3 OrganicBoard bespaar je tot 20m3 aardgas en draag je bij aan een betere duurzaamheid!

Organic Board in het kort

  • Innovatief, biogeen lijmsysteem OrganicGlue
  • 1-op-1 kleurkoppeling met Duropal HPL en ABS band.
  • Onderhoudsvriendelijk en antimicrobieel materiaal
  • Compromisloze kwaliteit, betrouwbare verwerkbaarheid
  • Standaard afmeting 2655 x 2100 x 18mm. 
Bestel OrganicBoard direct online

Hoe kan je Thermopal OrganicBoard toepassen?

Thermopal gemelamineerd OrganicBoard spaanplaat is geschikt voor niet dragende verticale toepassingen in droge ruimtes. Denk hierbij aan wandbekleding, fronten, of bijvoorbeeld het binnenwerk van een maatwerk kast. In combinatie met Duropal HPL creëer je eenvoudig eenheid in verticale en horizontale oppervlakken, zowel qua decor als structuur.

Thermopal gemelamineerd OrganicBoard spaanplaat wordt op dezelfde manier verwerkt als gewoon gemelamineerd spaanplaat van Thermopal. Het laat zich gemakkelijk zagen, frezen en boren met standaard interieurbouw gereedschap.

Certificaten

PEFC - Gemelamineerd OrganicBoard spaanplaat van Thermopal draagt de 100% PEFC claim, net zoals veel van het bijpassende Duropal HPL van Pfleiderer. Als leverancier van PEFC-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een PEFC Chain-of-Custody certificering.

FSC® - Op aanvraag is gemelamineerd OrganicBoard spaanplaat van Thermopal ook beschikbaar met FSC® claim. Als leverancier van FSC®-gecertificeerde houtproducten, beschikt Baars & Bloemhoff over een FSC® Chain-of-Custody certificering.

Bestel OrganicBoard direct online

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen