NS KANTOOR IN EINDHOVEN PRIKKELT DE ZINTUIGEN

Dankzij de frisse blik van COARE-architectuur is het interieur van het regiokantoor van de NS in Eindhoven getransformeerd van gedateerd jaren ’90 naar een moderne, groene oase. De toekomstgerichte visie van NS werd omarmd door het toepassen van voornamelijk circulaire en duurzame materialen waaronder het natuurlijke Organoid. Lees hieronder welke verantwoorde, maar ook speelse keuzes werden gemaakt bij de realisatie van dit interieur dat gebouwd werd door Verdam Interieurmakers

NS KIEST VOOR GROENER DAN GROEN INTERIEUR

Een geslaagde kantoorinrichting moet niet alleen mooi en functioneel zijn maar ook uitstralen waar het bedrijf voor staat. NS rijdt geheel op groene stroom en heeft duurzaam reizen hoog in het vaandel staan, de keuze voor een groen en verantwoord interieur kwam dan ook niet uit de lucht vallen.

De duurzaamheidsvisie van NS is onder andere terug te zien in de keuze voor de 100% biologisch afbreekbare materialen van Organoid. Met Organoid haal je letterlijk de natuur naar de werkvloer. Dit Oostenrijkse merk werkt met natuurlijke grondstoffen zoals boomschors, schapenwol en rozenknoppen, die mede door een zorgvuldig verwerking hun natuurlijke eigenschappen en vorm behouden. Hierdoor ontstaat een compleet nieuwe zintuigelijke ervaring.

ORGANOID, EEN LUST VOOR DE ZINTUIGEN

Onderzoek naar de biologische band tussen mens en natuur wijst uit dat mensen productiever zijn op het moment dat zij omringd worden door natuurlijke materialen en groen. Hier speelde COARE slim op in door het toevoegen van een vleugje natuur in de vorm van een lavendelwand van Organoid. Niet alleen is deze HPL een lust voor het oog, ook het reukorgaan wordt aangesproken door het vrijkomen van de rijke aroma van gehooid gras.Ook in de wandelgangen werd voor een hele bijzondere HPL gekozen van Organoid. Dit keer viel het oog van COARE op de skeletbladeren. De skeletbladeren, afkomstig van de rubberboom, verliest bij het drogen zijn groene delen waardoor alleen het skelet achterblijft. De delicate structuur geeft een gevoel van lichtheid. Door het open karakter van het materiaal leent het materiaal zich ook perfect voor een licht-doorlatende toepassing. Naast lavendel en skeletbladeren verwerkte het architectenbureau ook een HPL gemaakt van cacoa en gedroogd gras in het interieur. 

ONDERDELEN UIT OUDE TREINTOESTELLEN WORDEN BLIKVANKER

Voortbordurend op de waarden van verantwoord ondernemen, werd er een tweede leven gegeven aan onderdelen uit oude treintoestellen. Zo werden, geheel in lijn met de trend ‘upcycling’, prullenbakjes uit de coupes nieuw leven in geblazen door ze te transformeren tot wand-plantenbak.

Mede door originele keuzes op het gebied van materiaaltoepassingen, heeft het interieur van het NS-regiokantoor een geheel eigen identiteit gekregen. Het vrije gevoel van de natuur zorgt voor een prettige werksfeer die nog eens extra wordt aangewakkerd door de heerlijke geuren van gras en lavendel die je tegemoet komen.

PROJECT SPECIFICATIES

Ontwerp COARE
Opdrachtgever NS
Realisatie Verdam Interieurmakers
Fotograaf RAP fotografie
Materiaal Organoid

Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen