Sluiten

Lancering INSIDE/INSIDE in Broeinest EHV

Deze Dutch Design Week zit vol primeurs. Van de onthulling van ‘Transitions IV: The not so Flat Collection’ tot aan de feestelijke uitreiking van de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards 2018. En we kunnen nog een prachtige mijlpaal aan dit rijtje toevoegen, want gisteravond werd INSIDE/INSIDE gelanceerd in ons eigen Broeinest EHV. INSIDE/INSIDE is hét online platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Een initiatief van Dutch Green Buidling Council (DBGC), NIBE en Ex Interiors.

Odette Ex, van het gelijknamige bureau Ex Interiors, wist iedereen te inspireren met haar lezing over de urgentie van INSIDE/INSIDE. Daarna proostten we met alle aanwezige founding partners en geïnteresseerden op de officiële lancering van de website www.insideinside.nl. Als een van de founding partners van dit mooie initiatief zijn we er trots op dat dit bijzondere moment in ons eigen Broeinest EHV plaatsvond.

Duurzaamheid en circulair design staan niet voor niets centraal in onze #TIMEISNOW exposite. De mindset verandert en langzaam maar zeker maken we de transitie naar een nieuw tijdperk, ook in de wereld van interieurbouw, architectuur en design. Naast duurzaam gebouwen, groeit ook de vraag naar duurzame interieurs. Upcycling, hernieuwbare grondstoffen en materialen zijn daarbij onmisbaar. Ook de rol van interieurarchitecten en ontwerpers is cruciaal om afval en de milieubelasting tot een minimum te beperken. Zij zijn immers degenen die duurzaam bouwen tastbaar maken voor de gebruiker. Daarvoor is de juiste informatie essentieel. Als materiaalleverancier vinden wij het belangrijk om transparante en eerlijke informatie over ons assortiment aan te bieden. En dat is precies waarin INSIDE/INSIDE van grote toegevoegde waarde kan zijn.

Gebruikers kunnen er materialen en duurzame interieurproducten selecteren, detailinformatie lezen én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact opzoeken en vergelijken. Via het platform bereken je eenvoudig de milieu-impact van jouw interieurproject. Via het platform zijn we in staat om samen met andere partijen in de branche een de milieu-impact van zoveel mogelijk materialen en producten in kaart te brengen en met elkaar te vergelijken.

Met het oog op de toekomst veranderen ook de eisen die we stellen aan onze producenten. Circulariteit is key. Dus worden we steeds kritischer en selectiever in onze zoektocht naar de mooiste, meest innovatieve materialen. Er liggen ongelofelijk veel kansen op het gebied van hernieuwbare grondstoffen en het transformeren van afval in hoogwaardige materialen. Er zijn nog veel stappen te maken en met een belangrijk initiatief als INSIDE/INSIDE bewegen we samen in de goede richting.

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over INSIDE/INSIDE? Neem dan contact op met een van onze vestigingen.

Neem contact op

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen