Sluiten

INSIDE/INSIDE: hoe milieuvriendelijk is jouw interieur?

De aandacht voor duurzaamheid groeit. Naast een duurzaam gebouw vragen steeds meer klanten ook om een duurzaam interieur. Vanwege de impact die het heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers, maar ook vanwege de milieubelasting door de veelal korte vervangtijd.

Interieurarchitecten en ontwerpers kunnen hierin een cruciale rol in spelen. Zij zijn immers degenen die duurzaam bouwen tastbaar maken voor de gebruiker en bewoner van een gebouw. Maar hoe weet je nou hoe milieuvriendelijk een interieur is? Er zijn voor het interieur nog weinig regels en wetten. Het verzamelen van data over materialen is daarnaast een tijdrovende bezigheid. Daarom introduceren Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors een nieuw initiatief: INSIDE/INSIDE.

INSIDE/INSIDE wordt hét centrale online platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Gebruikers kunnen er materialen en duurzame interieurproducten- en materialen selecteren, detailinformatie lezen én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact opzoeken en vergelijken. Interieurarchitecten besparen tijd en geld, omdat het ontwerpen van een duurzaam interieur een stuk gemakkelijker wordt. 

Baars & Bloemhoff Founding Partner

Baars & Bloemhoff heeft zich aangesloten als founding partner en zal met de andere founders en initiatiefnemers in gesprek gaan over het belang van het nieuwe platform. Als Baars & Bloemhoff vinden wij het noodzakelijk om transparante informatie te kunnen verschaffen over ons brede assortiment. Wij zijn ervan overtuigd dat participeren in dit belangrijke initiatief een grote stap in de goede richting is.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen