Sluiten

Baars & Bloemhoff wint ‘District Award’ voor mooiste presentatie op Design District 2016

Baars & Bloemhoff presenteerde tijdens Design District een expositie ontworpen door i29 interior architects waarbij diverse producten uit hun assortiment werden verwerkt in een installatie van 2d en 3d objecten. In opdracht van Baars & Bloemhoff maakte i29 een ontwerp waarbij de mogelijkheden en toepassingen van diverse HI-MACS en Finsa producten worden gepresenteerd zoals naadloos verlijmen, transparantie, CNC freeswerk.

Abstracte voorstelling toont mogelijkheden van materiaal

Met een abstracte voorstelling van lijnen, volumes en schaduwen is de expositie zowel simpel als bijna hallucinerend complex. Het consequent doorgevoerde ontwerp thema laat een grafische compositie zien van 2 dimensionale beelden gecombineerd met 3 dimensionale volumes in eenzelfde vormentaal. Afhankelijk van welk standpunt, lijken platte vlakken ruimtelijk te worden en andersom juist ruimtelijke objecten weer plat. Diverse tonen grijs HI-MACS solid surface suggereren schaduwen en volumes, en gaan over in een helder blauwe compositie van Finsa Gama Duo decoren. Een dunne zwarte outline benadrukt de vormentaal van volumes, en laat tegelijk de mogelijkheden zien van de gedetailleerde verwerkingsmogelijkheden en kleur combinaties met de toegepaste materialen.



Het expositieontwerp waarmee Baars & Bloemhoff de nieuwe Finsa Gama Duo collectie en HI-MACS decoren introduceerde werd tijdens de beurs beloond met de ‘District Award’ voor beste presentatie tijdens Design District 2016.

Specificaties

Opdrachtgever Baars & Bloemhoff
Ontwerp i29 interior architects
Realisatie Houtwerk
Verlichting Modular Lighting Instruments
Fotografie Ronald Smits

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen