Sluiten

Dangling Grid: een interactief en experimenteel materiaaloppervlak

Een interactief wandafscheiding systeem of kamerscherm dat nieuwsgierigheid en speelsheid terugbrengt in het dagelijks leven. Dat is het idee achter het experimentele ‘Dangling Grid’ van ALISSA + NIENKE.

Normaal gesproken schrijven we voornamelijk over producten en materialen uit ons eigen brede assortiment. Met ruim 2500 verschillende decoren en 27 merken hebben voor elk interieurproject het juiste materiaal in huis. Echter zijn we continu opzoek naar nieuwe innovaties. Met een jonge club mensen speuren we internationale markten af op zoek naar nieuwe materialen, merken en trends die interieurs in Nederland mooier kunnen maken. Zo nu en dan vertellen we je ook graag over producten of ideeën die zich nog in de experimentele onderzoeksfase bevinden en hopelijk op termijn breder toegankelijk worden. Zo ook het kickstarter project ‘Dangling Grid’ van ALISSA + NIENKE.

‘Dangling Grid’ is een materiaaloppervlak dat geheel analoog interacteert met zijn omgeving. Iedere lichaamsbeweging ontketent een reactie waarbij het strakke grid gaat golven zoals een wateroppervlak. De zintuiglijke ervaring staat hierbij voorop.

Wij zagen ‘Dangling Grid’ afgelopen voorjaar voor het eerst tijdens de Milan Design Week in de tuin van Rossana Orlandi en raakten direct gefascineerd door deze onconventionele wandbekleding. We zijn zeer benieuwd naar de mogelijke doorontwikkeling hiervan en ondersteunen daarom deze jonge talentvolle ontwerpers met een financiële bijdrage om de ‘Dangling Grids’ mogelijk werkelijkheid te laten worden.  Ze hebben nog maar drie dagen om hun Kickstarter goal te halen, ze zijn er bijna maar kunnen ook jouw hulp goed gebruiken!Ook geïntrigeerd door dit project? Hou dan onze (social) kanalen goed in de gaten! Binnenkort lanceren we een winactie waarbij je kans maakt op een studio bezoek en workshop bij ALISSA + NIENKE. Naast een kijkje achter de schermen in hun studio en een persoonlijke toelichting maak je daar samen met hun je eigen uitgesneden patroon. Deze neem je aan het eind van de dag uiteraard mee naar huis!


Over ALISSA + NIENKE


ALISSA + NIENKE is een ontwerpstudio opgericht door Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers, twee onderzoekende ontwerpers met een wederzijdse fascinatie voor de interactie tussen mens en ruimte. Sinds hun afstuderen aan Design Academy Eindhoven werken ze aan projecten (in opdracht en zelf geïnitieerd) met een sterke focus op materialiteit en tactiliteit. Door te experimenteren met materialen en het manipuleren van productieprocessen, creëren zij oppervlaktes die een toepassing krijgen in onze directe omgeving. De zintuiglijke ervaring staat voorop, met als doel om nieuwsgierigheid en speelsheid te brengen in het dagelijks leven.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen